sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ O ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ O ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
Του ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ηταν μερικές ημέρες μετά την απόφαση του Εφετείου για τα γεγονότα της Λαυρίου και την καταδίκη τριών ανθρώπων για τη δολοφονία του Μιχάλη και οι γονείς του δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι από την απόφαση. Τους συναντήσαμε στο σπίτι τους στο Κολωνό, πίσω από το καπνεργοστάσιο, στους τοίχους του οποίου υπάρχουν επίσης συνθήματα για «τον Μιχαλάκη», όπως τον λέει η μητέρα του Αφροδίτη, η οποία από εκείνο τον τραγικό για την οικογένεια Μάρτιο του 2007 δεν έχει λείψει ούτε μια ημέρα από το κοιμητήριο και το μνήμα του παιδιού της.
Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας είναι σαφές ότι δεν ικανοποίησε την οικογένεια Φιλόπουλου, όπως λέει ο πατέρας του Μιχάλη, Ανδρέας και η μητέρα του Αφροδίτη, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να βρεθούν όλοι οι δολοφόνοι του γιου τους, διότι και αυτοί δεν έχουν πειστεί ότι όλα τα έκανε ο ήδη καταδικασθείς σε ισόβια Χρήστος Σακάτης: «Θα ξεκινήσουμε πάλι αγώνα και είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους. Θα φτάσουμε μέχρι τέλους, είναι πλέον σκοπός ζωής για εμάς να βρούμε αυτούς που σκότωσαν τον Μιχαλάκη και να δικαστούν».


Η απόφαση του δικαστηρίου δεν σας ικανοποίησε; Καταδικάστηκε ένας άνθρωπος σε ισόβια και βρίσκεται στη φυλακή και ακόμη δύο με 10 χρόνια για απλή συνέργεια;


«Οχι, δεν μας ικανοποίησε» απαντά ο πατέρας του Μιχάλη, Ανδρέας Φιλόπουλος και συνεχίζει: «Πώς να μας ικανοποιήσει όταν ξέρουμε όταν αυτοί που έπρεπε να πληρώσουν δεν πλήρωσαν και ενδεχομένως να μη δικάστηκαν ποτέ. Δεν είπαμε να ρίξει το δικαστήριο σε όλους ισόβια, αλλά όχι και έτσι, όχι να μείνουν και όλοι ελεύθεροι και να μην τιμωρηθεί κανείς, διότι στην ουσία αυτό έγινε».


Τι άλλο σκέφτεστε να κάνετε από εδώ και πέρα;
Ανδρέας Φιλόπουλος: «Κατ' αρχάς ο δικηγόρος μας ο κ. Σοφός έχει καταθέσει έφεση επί της απόφασης του Εφετείου προκειμένου κάποιοι να δικαστούν εκ νέου (σ.σ. ο εισαγγελέας έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά του Βασίλη Ρουμπέτη που αθωώθηκε κατά πλειοψηφία και θα δικαστεί και πάλι για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων). Εμείς θα συνεχίσουμε με ό,τι εφόδια μας δίνει ο νόμος και θα φτάσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Αν χρειαστεί και έχουμε τα χρήματα, θα πάμε μέχρι και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο».

Το site και το blog του Μιχάλη
Τις τελευταίες ημέρες, μετά τις 12 Δεκεμβρίου όταν εκδόθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα γεγονότα της Λαυρίου, ο Ανδρέας Φιλόπουλος μιλά συνεχώς μέσω Διαδικτύου με οπαδούς απ' όλη την Ελλάδα, με φίλους του Μιχάλη και με αγνώστους που «απλά έδειξαν ενδιαφέρον». Ο Ανδρέας Φιλόπουλος έχει γίνει όπως λέει χαριτολογώντας ειδικός επί των θεμάτων Διαδικτύου και πλέον λαμβάνει δεκάδες μηνύματα και μιλά μέσα από το φόρουμ που έχει φτιάξει με φιλάθλους απ’ όλη την Ελλάδα.

«Μετά το θάνατο του Μιχάλη ένας φίλος του που είναι ειδικός έφτιαξε αυτό το site και στη συνέχεια το blog και το φόρουμ από το οποίο μιλάω με πολύ κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα» λέει ο Ανδρέας Φιλόπουλος και προσθέτει: «Λαμβάνω δεκάδες μηνύματα απ' όλη την Ελλάδα, ειδικά μετά την απόφαση του δικαστηρίου και όλοι μου λένε ότι με την απόφαση αυτή ο Μιχάλης δεν δικαιώθηκε».

Ο Ανδρέας Φιλόπουλος προσθέτει ότι θα συνεχίσει να μιλάει με κόσμο και ότι θα κρατήσει για πάντα το site και το blog του γιου του, τα οποία είναι γεμάτα με φωτογραφίες του Μιχάλη και πολύ υλικό. Ο κ. Φιλόπουλος τρώει πολλές ώρες κάθε μέρα μπροστά στο φορητό υπολογιστή που έχει στο τραπέζι του σαλονιού του σπιτιού του και καπνίζει ασταμάτητα. Οπως λέει, θα συνεχίσει να το κάνει, διότι έτσι κρατά ζωντανή τη μνήμη του γιου του...

Καταλαβαίνω ότι έχετε πικραθεί πολύ από την απόφαση της δίκης αυτής που έγινε...
Ανδρέας Φιλόπουλος: «Αυτή ήταν παρωδία δίκης και όχι δίκη. Είναι δυνατόν να μην την πληρώσει ουσιαστικά κανένας και να μπει φυλακή μόνο ένας άνθρωπος, ο Σακάτης, ο οποίος είναι ουσιαστικά τελειωμένος;

Πιστεύω και εγώ, πάντως, πως όταν γίνει το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό, κάποιοι που τώρα δεν μίλησαν θα μιλήσουν όπως μας έχουν πει και θα το κάνουν γιατί μετά την απόφαση εξοργίστηκαν και αυτοί και θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αν το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα πιστεύω θα ήταν πιο δίκαιη η απόφαση, εμείς δεν είπαμε να πάνε όλοι ισόβια, αλλά όχι και να μείνουν όλοι ελεύθεροι.

Εκανε λάθος το δικαστήριο, αλλά δεν μπορεί να γίνονται συνέχεια λάθη. Πιστεύω ότι στην πορεία θα δικαιωθούμε τελικά και θέλω να σας πω ένα πράγμα. Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Σακάτης, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός δολοφόνος, τον Μιχάλη τον σκότωσαν πολλοί και όχι μόνο ένας και πιστεύω ότι αυτό θα αποδειχθεί στην πορεία και θα λάμψει η αλήθεια».

Ευελπιστείτε να γίνει αυτό στην έφεση;
«Ναι, αλλά και στην έρευνα που ξεκινά σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου για τυχόν συμπλοκή μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Εχουν τεράστιες ευθύνες και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για όλα όσα συνέβησαν και επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν τα έβαλα με ούτε με τον Ολυμπιακό ούτε με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Εγώ τα έβαλα και εξακολουθώ να τα έχω με τους δολοφόνους του γιου μου, όποιοι και αν είναι, όπου και αν ανήκουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου