sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο φίλος του Μιχάλη Φιλόπουλου. Ηλίας Κωνσταντακόπουλος ή Μπίρμπας,

Ο φίλος του Μιχάλη Φιλόπουλου. Ηλίας Κωνσταντακόπουλος ή Μπίρμπας, 25 Σεπτέμβριος 2008 



Η λιποθυμία του πιο κρίσιμου έως τώρα μάρτυρα στην υπόθεση Φιλόπουλου την ώρα της κατάθεσης και η ένταση που δημιουργήθηκε εντός και εκτός της αίθουσας μετά την κατάρρευσή του σημάδεψαν τη χθεσινή μέρα στην πολύκροτη δίκη της δολοφονίας του 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού και των επεισοδίων της οδού Λαυρίου το Μάρτιο του 2007. Ο φίλος του Μιχάλη Φιλόπουλου, Ηλίας Κωνσταντακόπουλος ή Μπίρμπας, που αναμενόταν εδώ και ημέρες ως μάρτυρας-"κλειδί" δεν άντεξε την πίεση, τις ερωτήσεις της έδρας και της πολιτικής αγωγής και αφού υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις άρχισε να τρέμει μέχρι που λιποθύμησε και έπεσε στα χέρια των κατηγορουμένων που έσπευσαν να τον βοηθήσουν.
Εως τότε πρόλαβε να αναφερθεί σε SMS που έλαβε και το οποίο κατονόμαζε τον δολοφόνο του Μιχάλη Φιλόπουλου, αλλά και να υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις που δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά, τα οποία πιθανώς να ξεδιαλύνει τη Δευτέρα, όταν και θα συνεχιστεί η κατάθεσή του, αφού μετά τη λιποθυμία του και τη διακοπή δεν ήταν σε θέση να καταθέσει. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να δεχόταν απειλές και να κρυβόταν μετά τα γεγονότα της Παιανίας. Περί αυτού ρωτήθηκε από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Θέμη Σοφό, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει, με το διάλογο να είναι χαρακτηριστικός:
- Σοφός: «Πού βρισκόσασταν μετά τις 10 Απριλίου (σ.σ.: 2007, ενώ στις 29 Μαρτίου 2007 έγιναν τα επεισόδια και η δολοφονία);».
Μάρτυρας: «Στην Καλαμάτα».
Σοφός: «Τι κάνατε εκεί;».
Μάρτυρας: «Μάζευα ελιές».
Σοφός: «Δεν δουλεύατε;».
Μάρτυρας: «Ναι, δούλευα και σερβιτόρος».
Σοφός: «Σε ποιον δουλεύατε;».
Μάρτυρας: «Δεν θυμάμαι».
Σοφός: «Τελικά τι κάνατε, μαζεύατε ελιές».
Μάρτυρας: «Δούλευα στη Φοινικούντα».
Στο σημείο αυτό ο μάρτυρας άρχισε να τρέμει.
Πρόεδρος: «Τι έχετε; Τρέμετε, δεν αισθάνεστε καλά;».
Μάρτυρας: «Εχω πυρετό».
Πρόεδρος: «Θέλετε να διακόψουμε;».
Ο μάρτυρας κατέρρευσε και η δίκη διακόπηκε.
«Λέει ψέματα ο Μπίρμπας»Με τη διακοπή ο μεγάλος αδελφός του Μιχάλη Φιλόπουλου, Χρήστος, έλεγε κατευθυνόμενος προς την έξοδο: «Λέει ψέματα, δεν είπε την αλήθεια». Την ίδια ώρα, μέλη της οικογένειας Φιλόπουλου άρχισαν λεκτική αντιπαράθεση και στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια (το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας) με άτομα τα οποία φέρονται να ανήκαν στο φιλικό περιβάλλον ενός εκ των κατηγορουμένων, τον οποίο νωρίτερα ο Μπίρμπας είχε εμμέσως κατονομάσει ως δολοφόνο, λέγοντας στο δικαστήριο:
«Την επόμενη ημέρα των επεισοδίων πήγα στο σπίτι του Μιχάλη και έδωσα στον πατέρα του το κινητό που μου το είχε δώσει ένα παιδί μετά τα επεισόδια (σ.σ.: ο πατέρας του Φιλόπουλου στην κατάθεσή του είχε πει ότι δεν ήταν το κινητό του γιου του και ότι ήταν κατεστραμμένη η κάρτα SIM). Στη συνέχεια πήγαμε με τον Αντωνίου, που ήταν εργοδότης του Μιχάλη, στα γραφεία του συνδέσμου του Κολωνού. Εκεί μου ήρθε ένα SMS που έλεγε ''ξέρω το δολοφόνο''».
Πρόεδρος: «Ποιος το έστειλε;»Μάρτυρας: «Δεν τον ξέρω, ξέρω μόνο ότι ήταν από τη Νίκαια της Θύρας 13. Του απάντησα από το κινητό του Αντωνίου να μου πει το όνομα».
Πρόεδρος: «Γιατί όχι από το δικό σας;».
Μάρτυρας: «Δεν είχα μονάδες. Μου απάντησε και στο δεύτερο μήνυμα μου έγραφε ότι ο Ρουμπέτης λέει σε όλους ότι σκότωσε τον Μιχάλη».
«Ο Κανέλλος και ο Καλτσάς»Ο εν λόγω μάρτυρας, προτού καταρρεύσει και αμέσως προτού ερωτηθεί από τον κ. Σοφό για το πού βρισκόταν μετά τις 10 Απριλίου 2007, είχε πει στην κατάθεσή του πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στη Δουκίσσης Πλακεντίας για να πάνε οργανωμένα στην Παιανία στον αγώνα των γυναικείων ομάδων βόλεϊ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Αυτό έδωσε το έναυσμα σε πρόεδρο και εισαγγελέα να τον ρωτήσουν για εμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού που ανέφερε στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια, με το διάλογο να είναι επίσης χαρακτηριστικός:
Εισαγγελέας: «Τον Κανέλλο (σ.σ.: ψευδώνυμο συνδεσμίτη του Παναθηναϊκού) τον ξέρεις;».
Μάρτυρας: «Δεν τον γνωρίζω».
Πρόεδρος: «Μας μιλάς για αυτόν στην πρώτη σου κατάθεση».
Μάρτυρας: «Αυτό έγινε στην αστυνομία, όταν μου έδειξαν φωτογραφία του Μιχάλη και είχα μάθει για το θάνατό του και θόλωσα. Δεν ήξερα τι έλεγα».
Εισαγγελέας: «Τα έχεις πει και στην ανακρίτρια αυτά, όχι μόνο στην αστυνομία. Τον ξέρεις;».
Μάρτυρας: «Οχι».
Πρόεδρος: «Τον Καλτσά τον ξέρεις;».
Μάρτυρας: «Οχι».
Ολα αυτά έχουν προφανώς σχέση και με το παραπεμπτικό βούλευμα που ζητά έρευνα στο χώρο των οργανωμένων του Παναθηναϊκού, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται και σε αυτούς η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την οποία κατηγορούνται οπαδοί του Ολυμπιακού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν νέες ανακρίσεις, που είναι πιθανό να φέρουν στο εδώλιο και άλλους οπαδούς του Παναθηναϊκού με την κακουργηματική κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
«Μάχες σώμα με σώμα»Κατά τη χθεσινή ημέρα κατέθεσαν ως μάρτυρες καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι περιέγραψαν τις συμπλοκές, αλλά και αστυνομικοί των ΜΑΤ από τη διμοιρία που έφτασε πρώτη στον τόπο των επεισοδίων. Ιδιοκτήτης ψητοπωλείου ανέφερε ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν παραταχθεί έτοιμοι να χτυπηθούν προτού ξεκινήσουν τα επεισόδια και πρόσθεσε: «Εγιναν συμπλοκές σώμα με σώμα, που κράτησαν ελάχιστα. Ηταν πραγματικός πόλεμος. Μόλις τέλειωσαν και τους κυνήγησαν τα ΜΑΤ βγήκα και είδα τον Φιλόπουλο πεσμένο. Φαινόταν νεκρός και τότε είδα ένα παλικάρι που μου είπε να ειδοποιήσω το ΕΚΑΒ γιατί υπήρχε σοβαρά τραυματίας».
Ο εκ των κατηγορουμένων οπαδός του Ολυμπιακού, Μιχάλης Ψικάκος, είπε ότι αυτός ήταν, αλλά τον διέκοψε ο πρόεδρος λέγοντάς του ότι επιβαρύνει τη θέση του.
Ιδιοκτήτρια φαρμακείου της περιοχής ανέφερε για τα επεισόδια: «Αυτά που βλέπετε να γίνονται στο Πολυτεχνείο κάθε χρόνο δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έγιναν. Είναι η πρώτη φορά που φοβήθηκα τόσο».
Ενας εκ των αστυνομικών των ΜΑΤ που κατέθεσαν αναφέρθηκε στη σύλληψη του Αρη Παπαντώνη που βρισκόταν σε μηχανάκι, όπως είπε, όταν τον συνέλαβαν και πρόσθεσε: «Τον οδηγήσαμε στο αστυνομικό τμήμα Παιανίας και εκεί τον αναγνώρισε ένας εκ των ποδοσφαιριστών της Μαρκό ότι αυτός ήταν που μαχαίρωσε τον άλλο παίκτη στο αυτοκίνητο».

Ο μάρτυρας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα του θύματος.
29 Σεπτέμβριος 2008
Ηλίας Κωνσταντακόπουλος ή Μπίρμπας

Νωρίτερα, συνεχίστηκε η κατάθεση φίλου του Μιχάλη Φιλόπουλου, που λόγω αδιεθεσίας του μάρτυρα δεν είχε καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της εξέτασής του, στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης. Ο μάρτυρας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα του θύματος, Ανδρέα Φιλόπουλου, όταν απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για συνάντηση φιλάθλων στο γήπεδο του Παναθηναϊκού δύο μέρες πριν τα επεισόδια, είπε πως ο ίδιος δεν είχε πάει, αλλά ήταν εκεί ο Μιχάλης.
Ο κ. Φιλόπουλος φώναξε στο μάρτυρα ότι λέει ψέματα και ότι ήταν σε εκείνη τη συνάντηση, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να ζητήσει από τον πατέρα του θύματος να αποχωρήσει από την αίθουσα.
Η αντιπαράθεση για το θέμα αυτό συνεχίστηκε για λίγο και εκτός δικαστηρίου μεταξύ του κ. Φιλόπουλου και του πατέρα του μάρτυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου