sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Με αστυνομικό του τμήματος ανθρωποκτονιών να αναιρεί την κατάθεση του στον πρώτο βαθμό και να εμπλέκει κι άλλον εκ των κατηγορουμένων, συνεχίστηκε την Μ.Δευτέρα η εκδίκαση της έφεσης των καταδικασθέντων για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στη Λεωφόρο Λαυρίου πριν από πέντε χρόνια.

Ένταση μεταξύ δικηγόρων και αιχμές του δικαστηρίου για τις ΠΑΕ, ενώ αποφασίστηκε βίαιη προσαγωγή μαρτύρων!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ανατροπές και βολές κατά των «στρατών» των ΠΑΕ, περιελάμβανε η δεύτερη μέρα της πολύκροτης δίκης για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Θυμίζουμε ότι στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εκδικάζεται η έφεση του Χρήστου Σακάτη που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, του Βασίλη Ψικάκου και του Νίκου Βαγιόπουλου που έχουν καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση (με αναστολή μέχρι την έφεση) για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ενώ δικάζεται και ο Βασίλης Ρουμπέτης που είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, αλλά άσκησε έφεση εναντίον του ο εισαγγελέας.
Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο Γιώργος Τακτικός, που μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Είδα τον Μιχάλη πεσμένο κάτω και είχε σπασμούς. Από πάνω του εκείνη την ώρα ήταν Παναθηναϊκοί… Ξέρω ότι ήταν αντίποινα από επεισόδια που είχαν γίνει στο Παγκράτι… Ό,τι γνωρίζω για το ποιός το έκανε, είναι από αυτά που έχω δει στο ίντερνετ. Εγώ πήγα οικειοθελώς στο τμήμα και κατέθεσα. Τα ονόματα που είπα στην ανάκριση, τα είχα ακούσει να τα λένε στο τμήμα… Ο Ηλίας Κωνσταντακόπουλος (σ.σ. Μπίρμπας) που ήταν μαζί με τον Μιχάλη, προφανώς έχει δει τη δολοφονία».
Ακολούθησε ο Ηλίας Πανταζής:
«Δεν τον γνώριζα τον Φιλόπουλο. Μόνο τον Μπίρμπα ήξερα. Είδα όμως τον Φιλόπουλο πεσμένο στο έδαφος. Εγώ άκουσα ότι το έκανε ο Μ.Μ. (σ.σ. κατηγορούμενος ο οποίος έχει αθωωθεί). Άκουσα και για τον Ψικάκο που είναι στο βίντεο. Ο Ψικάκος λέει αυτά που λέει και τον κλωτσάει κιόλας. Για τον Σακάτη έχω ακούσει ότι τσάμπα τον πιάσανε και την πλήρωσε».
Στη συνέχεια κατέθεσαν επτά άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι βρέθηκαν στη Λεωφόρο Λαυρίου εκείνο το μεσημέρι. Ουδείς έδωσε στοιχεία για το ποιοι μπορεί να δολοφόνησαν τον Μιχάλη Φιλόπουλο και αναφέρθηκαν στις επιθέσεις των οπαδών του Ολυμπιακού στα διερχόμενα αυτοκίνητα, στις προσαγωγές που έκαναν και τα αντικείμενα που βρήκαν πάνω στους προσαχθέντες.
Ένας εξ αυτών, μάλιστα, τόνισε: «Τα επεισόδια αυτά μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα Δεκεμβριανά που καιγόταν όλη η Αθήνα. Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια επεισόδια σε αγώνα. Πήγαν εκεί για να σκοτωθούνε».
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου (που μέχρι στιγμής έχει δείξει πως είναι άριστος γνώστης του τι συμβαίνει στα γήπεδα), απάντησε, αφήνοντας αιχμές για τις ΠΑΕ: «Και χθες (σ.σ. Κυριακή) τα ίδια έγιναν. Δυστυχώς δεν αλλάζει η κατάσταση. Στην Αγγλία βέβαια, τη βρήκαν τη λύση. Ίσως αν δουν ότι χάνουνε οι ομάδες το χρήμα, να τους συνετίσουν».
αστυνομικός που κατέθετε εκείνη την ώρα, πρόσθεσε: «Κύριε πρόεδρε, είναι όλοι τους στρατολογημένοι από τις ομάδες για να ενεργούν κατ’ αυτό τον τρόπο».
Ωστόσο, το σημείο αναφοράς της δεύτερης ημέρας της εκδίκασης της υπόθεσης, ήταν η κατάθεση του Γιάννη Μπαντέ, ο οποίος είναι στο τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας και υπηρετεί στη ΓΑΔΑ:
«Στις 4 Απριλίου του 2007 που βρισκόμουν στο γραφείο μου, δέχτηκα ανώνυμο τηλεφώνημα από απόκρυψη και μου είπαν ότι τον Φιλόπουλο τον σκότωσαν ο Βασίλης ο Ψικάκος με τους φίλους του, τον Τ.Π. (σ.σ. κατηγορούμενος ο οποίος έχει αθωωθεί) και τον ταξιτζή. Βέβαια, όταν δέχτηκα το τηλεφώνημα, αυτά τα ονόματα είχαν ήδη κυκλοφορήσει».
Αξίζει να σημειωθεί, πως τα μέλη της έδρας άσκησαν έντονη κριτική στον αστυνομικό, διότι διαφοροποίησε την μαρτυρία του στον πρώτο βαθμό και «επέστρεψε» στην αρχική του κατάθεση στον ανακριτή (στον πρώτο βαθμό είχε πει μόνο για τον Ψικάκο και όχι για τους άλλους).
Ο Γιάννης Μπαντές απάντησε: «Δεν απειλήθηκα από κανέναν στον πρώτο βαθμό, ώστε να μην πω τα ονόματα του Τ.Π. και του ταξιτζή, ο οποίος απ’ ότι έμαθα μετά είναι ο Ρουμπέτης. Απλά δεν τα θυμόμουν και δεν τα είπα».
Η συνήγορος του Βασίλη Ρουμπέτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, αντέδρασε:
«Το τηλεφώνημα έλεγε μόνο για τον Ψικάκο που είχε ήδη ταυτοποιηθεί η φωνή του από το βίντεο. Στη συνέχεια το τηλεφώνημα αυτό το εμπλούτισε η αστυνομία με άλλα δύο ονόματα ώστε να στηθεί ένα κατηγορητήριο και να δικαστούν κάποιοι για τον θάνατο του Φιλόπουλου. Η κατάθεση του μάρτυρα στον πρώτο βαθμό ήταν ειλικρινής διότι στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχε πει για τους άλλους. Ίσως να φοβήθηκε τώρα από τις μηνύσεις για ψευδορκία που έχει κάνει η άλλη πλευρά».
Άμεση ήταν η αντίδραση και από τον συνήγορο της οικογένειας Φιλόπουλου, Θέμη Σοφό:
«Η μήνυση για ψευδορκία είναι νόμιμο δικαίωμα, όχι απειλή. Και έχουμε κάνει μόνο στον Βασιλάτο. Απειλές υπήρχαν στον πρώτο βαθμό, όπου απ’ έξω από το δικαστήριο υπήρχαν εκατοντάδες οπαδοί δημιουργώντας μια επικίνδυνη κατάσταση».
Ο κα. Κούρτοβικ απάντησε:
«Αυτοί που ήταν απ’ έξω από το πρωτοβάθμιο και απειλούσαν και έκαναν επεισόδια, ήταν οι Παναθηναϊκοί».
( (H κυρια Ιωάννα Κούρτοβικ, μαλλον δεν έβλεπε η δεν ηθελε να δει τους 10 μπραβους που βρίσκονται στην αιθουσα καθώς και τους περίπου 100 οπαδους  που πιεζαν απειλούσαν  και προκαλσαν τους μαρτυρες απλα δεν ήταν ορατά κατά τα αλλά η παναθηναικοι δημιουργούσαν επεισοδια. ολα αυτα στην πρώτη δίκη  τοτε που υπηρχε απολυτη τρομοκρατια των Μαρτύρων άλλωστε είναι γνωστό ότι έως και τον πατερα αλλα και την μητερα φιλοπουλου απειλησαν))
Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 26 Απριλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω της απουσίας πολλών εκ των μαρτύρων, το δικαστήριο αποφάσισε τη βίαιη προσαγωγήορισμένων εξ αυτών που θεωρούνται σημαντικοί για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου