sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Χούλιγκαν ύποπτος για «συμβόλαιο θανάτου»

Η απόπειρα φόνου στην Ηλεία «δείχνει» νεαρό που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία Φιλόπουλου, λέει η Αστυνομία

Βασικός ύποπτος για «συμβόλαιο θανάτου» με στόχο έναν 45χρονο ποινικό στην Ηλεία είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για τη συμπλοκή χούλιγκαν στην Παιανία, τον Μάρτιο του 2007, που κόστισε τη ζωή στον οπαδό του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο ! Πρόκειται για έναν 26χρονο από τη Νίκαια, ο οποίος αναζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τις αστυνομικές αρχές ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση προ μερικών ημερών στην περιοχή της Αμαλιάδας εναντίον του σεσημασμένου και καταδικασθέντος για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών Διονύση Ντούρου. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούσαν για υπόθεση «ιδιαίτερα σοβαρή» , αφού το θύμα της επίθεσης είχε συσχετιστεί στο παρελθόν με το οργανωμένο έγκλημα στην Αττική, με κυκλώματα φυλακών και επίορκων αστυνομικών. 

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της 9ης Ιουνίου στο χωριό Ροβιάτα του Δήμου Αμαλιάδας. Μια μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στην οποία επέβαινε ένα άτομο που φορούσε κράνος, σταμάτησε έξω από το καφενείο του πατέρα του άτυχου άνδρα. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας πυροβόλησε τον 45χρονο από απόσταση 10 μέτρων στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα. Ακολούθως το θύμα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ρίου όπου νοσηλεύεται ως σήμερα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο Διονύσης Ντούρος θεωρείται ότι είχε δραστηριοποιηθεί σε μεγάλη ομάδα μπράβων των δυτικών προαστίων και του Πειραιά. Ακόμη φαίνεται ότι από την περίοδο 1998-1999 είχε συνεργασία με άλλον ποινικό από τη Θεσσαλία, ο οποίος το τελευταίο διάστημα μπήκε στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Και αυτό γιατί φαίνεται να παρέδιδε μέσω Κρήτης όπλα σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι λίγη ώρα πριν από τη δολοφονική επίθεση η μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο μάρκας Ηyundai παρακολουθούσαν τον Ντούρο. Ενας από τους κατοίκους συγκράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου και τον παρέδωσε στους αστυνομικούς οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το ΙΧ ανήκε στον προαναφερόμενο χούλιγκαν. 

Ο 26χρονος, που διαμένει στη Νίκαια, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για συμμετοχή σε συμπλοκές και ληστεία. Επιπλέον ήταν ένας εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα επεισόδια της λεωφόρου Λαυρίου, λίγο πριν από αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Στη δίκη, που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2008, ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Αθωώθηκε τελικά, όπως εξάλλου και 24 εκ των 27 κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση. 

Οι αστυνομικοί μετά την ανακάλυψη του συσχετισμού της επίθεσης στην Αμαλιάδα με το ΙΧ του χούλιγκαν τον αναζήτησαν στην κατοικία του στη Νίκαια. Ωστόσο σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. «έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης». Την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε ξαφνικά στις αστυνομικές αρχές του Πύργου ο πατέρας του 26χρονου, ο οποίος διαμένει στο Αίγιο, υποστηρίζοντας ότι άκουσε για την αναζήτηση του Ηyundai και εμφανίστηκε αυτοβούλως για να δώσει εξηγήσεις. 

Σημείωσε ότι εκείνη την ημέρα είχε ζητήσει το ΙΧ του γιου του προκειμένου να επισκεφθεί κάποιους «γνωστούς» του στην Αμαλιάδα. Ωστόσο περιέπεσε σε αντιφάσεις και οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές του Πύργου. Του ασκήθηκε δίωξη για συνέργια στην εγκληματική επίθεση. Ο νομικός εκπρόσωπός του, δικηγόρος κ. Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος ανέφερε ότι ο πελάτης του αρνείται κάθε συμμετοχή και κατηγορήθηκε αδίκως. 

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την αναζήτηση του χούλιγκαν, αφού διαπιστώθηκε ότι στην κατοχή του βρέθηκε και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού που είναι ίδιου ακριβώς τύπου με αυτή στην οποία επέβαινε ο δράστης της επίθεσης, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο «Βήμα». ». Οι αξιωματικοί μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου» και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο την εντολή για τη δολοφονία του Ντούρου να έδωσε κρατούμενος «νονός» των δυτικών προαστίων. 

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ 

Η ποινική δραστηριότητα του Διονύση Ντούρου (διπλανή φωτογραφία), ο οποίος είναι το θύμα της επίθεσης στο χωριό της Αμαλιάδας, καταγράφεται ως εξής: 

1997 Πυροβολεί για προσωπικές διαφορές δύο νεαρούς. 1998 Συνεργάζεται με αστυνομικό σε εμπόριο ναρκωτικών. Στην περιοχή της Αμφισσας πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών. 1999 Μαζί με άλλους τρεις ποινικούς προχωρεί σε ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Καλαβρύτων. Ακολουθεί καταδίωξη στην ορεινή Κορινθία όπου σκοτώνονται δύο από τους συνεργούς του και συλλαμβάνεται. 


2006 Συλλαμβάνεται στην Αμαλιάδα για κατοχή και διακίνηση 56 γραμμαρίων κοκαΐνης. 2009 Τραυματίζεται σοβαρά από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας. Υποστήριξε ότι η εκρηκτική ύλη προοριζόταν για «παράνομη αλιεία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου