sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

HMOYN? ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ? μήνυση για ψευδορκία!Στον Βασιλάτο

HMOYN? ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ?

Μήνυση για ψευδορκία και μάλιστα για δεύτερη φορά, υπέβαλλε η πλευρά της οικογένειας Φιλόπουλου, σε βάρος του μάρτυρα και οπαδού του Ολυμπιακού, Νίκου Βασιλάτου, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα για άμεση παραπομπή του στο αυτόφωρο! Επεισοδιακή και φορτισμένη συναισθηματικά η τέταρτη μέρα της εκδίκασης της έφεσης για το φονικό της Λαυρίου, με τους γονείς του ισοβίτη, Χρήστου Σακάτη, να ξεσπούν για τον τοξικομανή γιο τους.

Η τέταρτη μέρα της πολύκροτης δίκης για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στη Λεωφόρο Λαυρίου το 2007, όπου δικάζονται οι Σακάτης, Ψικάκος, Βαγιόπουλος και Ρουμπέτης, περιελάμβανε αρχικά την κατάθεση της μητέρας του Χρήστου Σακάτη ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.Η Θεοδώρα Σακάτη αναφέρθηκε στην κατάσταση του τοξικομανή γιου της, περιέγραψε τα γεγονότα εκείνων των ημερών όπως εκείνη τα αντιλήφθηκε και προσπάθησε και πάλι να πείσει ότι τα όσα αναφέρονται στις καταθέσεις της στην ασφάλεια, δεν ειπώθηκαν ποτέ από την ίδια! Στο τέλος, μάλιστα, ξέσπασε σε κλάματα και λίγο έλειψε να καταρρεύσει!

Αναλυτικά:
«Ένα κουρέλι ήταν ο Χρήστος. Ούτε τα πόδια του δεν μπορούσε να πάρει. Εγώ τον έπλενα και εγώ τον τάιζα. Ζούσαμε μια κόλαση. Εύχομαι καμία μάνα να μην το ζήσει αυτό. Η ηρωίνη ήταν ο θεός του. Ζούσε πρωί βράδυ γι’ αυτήν. Κοιτάζαμε και αν ήταν ζωντανός, γιατί μπορεί να πέθαινε στον ύπνο του. Το πόδι του θα του το κόβανε γιατί είχε γίνει μαύρο από τις ενέσεις. Θα πάθαινε γάγγραινα.Πήγαινε και έβλεπε τον Ολυμπιακό. Τον ξέρανε. Ήταν γνωστός στον Ολυμπιακό. Αλλά όταν ήταν πλέον χάλια με την ηρωίνη, τον κάνανε στην άκρη.Τη μία μου έλεγε ότι ήταν στην Παιανία, την άλλη ότι δεν ήταν. Μου ζήταγε λεφτά γιατί έλεγε ότι είχε μπλέξει στα επεισόδια, όμως γενικά μας έλεγε πολλά ψέματα. Μετά απ’ ότι έγινε και αφού πήγε φυλακή, μου έλεγε ότι δεν το έκανε αυτός.

Αυτά που υποτίθεται κατέθεσα στην ασφάλεια, δεν τα έχω πει ποτέ. Μου είπαν να υπογράψω το χαρτί με τα όσα είπα, ώστε να με αφήσουν να φύγω. Δεν είδα τι υπέγραψα. Εγώ ποτέ δεν είπα στην ασφάλεια ότι ο Χρήστος μου είπε “εγώ μόνο μία του έριξα. Τον λυπήθηκα. Οι άλλοι τον σκοτώσανε”.Πιστεύω ότι το παιδί μου είναι αθώο. Δεν ήταν καν εκεί. Δεν ήταν σε θέση να περπατήσει και να πάει εκεί».
Γενικότερα , η Θεοδώρα Σακάτη αρνήθηκε ότι είπε στην ασφάλεια πολλά από αυτά που αναφέρονται στην κατάθεση της, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση της κατάθεσής της στο δικαστήριο, με τον ένα εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φιλόπουλου,συλβια πανα    και ο δικηγόρος του Χρήστου Σακάτη, Σταύρος Γεωργόπουλος, είχαν έντονο διάλογο και οι τόνοι ανέβηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η δίκη, καθώς η Θεοδώρα Σακάτη ξέσπασε σε κλάματα και είχε τάσεις λιποθυμίας.
Δεύτερος μάρτυρας, ήταν ο πατέρας του Χρήστου Σακάτη, Δημήτρης, ο οποίος έντονα φορτισμένος, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η γυναίκα μου μου είπε ότι το παιδί ζητάει λεφτά γιατί έχει μπλέξει. Εγώ είπα στην ανακρίτρια ότι αν είναι αυτός ο ένοχος, να πάει στη φυλακή, μήπως και γλιτώσει από τα ναρκωτικά. Δεν θυμάμαι να είπα ποτέ στην ανακρίτρια αυτό που αναφέρεται στην κατάθεση μου, ότι ο ίδιος ο Χρήστος μου είπε “ήρθαν και με πήραν με μηχανάκι και πήγα στην Παιανία”. Ούτε μου έχει πει ποτέ ο Χρήστος αυτό που λέτε ότι έχει πει σε συνέντευξη του, “εγώ παίρνω πάνω μου ευθύνες άλλων”».

Η σπουδαιότερη κατάθεση της τέταρτης ημέρας, πάντως, ήταν του οπαδού του Ολυμπιακού, Νίκου Βασιλάτου, εις βάρος του οποίου έχει ήδη ασκηθεί μια μήνυση από την οικογένεια Φιλόπουλου για ψευδορκία στην πρωτοβάθμια δίκη. Ο Βασιλάτος είχε υποπέσει τότε σε πολλές αντιφάσεις, καθώς κατέθετε διαφορετικά πράγματα στην ασφάλεια, στην ανακρίτρια και τέλος στο δικαστήριο.
Στη διάρκεια της κατάθεσης του την Παρασκευή, ο Βασιλάτος ακολούθησε ίδια τακτική και σε γενικές γραμμές υποστήριξε όσα είχε πει πρωτοδίκως. Ωστόσο και πάλι υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με προηγούμενες καταθέσεις του. Αυτό είχε ως συνέπεια, να κατατεθεί επί τόπου νέα μήνυση για ψευδορκία, με αίτημα μάλιστα την άμεση σύλληψη του και την παραπομπή του στο αυτόφωρο.
Εν μέσω φορτισμένης ατμόσφαιρας, ο Νίκος Βασιλάτος ξεκίνησε την κατάθεση του λέγοντας τα εξής:

«Εγώ έμεινα στο Τζάμπο. Δεν είδα τις συμπλοκές. Περιμέναμε εκεί και κάποια στιγμή ήρθε η αστυνομία και μας συνέλαβε. Δεν βρήκαν τίποτα πάνω μου.
Τον Σακάτη τον είδα πρώτη φορά στο δικαστήριο. Γι' αυτόν δεν άκουσα ποτέ τίποτα. Μόνο τον Βαγιόπουλο είδα στην Παιανία. Όχι τους άλλους.
Ότι “ο Ρουμπέτης και ο Λεωνίδας δεν φορούσαν κράνος” που αναφέρεται στην κατάθεση μου, το είπα βάσει των όσων άκουσα, όχι του τι είδα. Για τα όσα έχω πει στην κατάθεση στην ασφάλεια και την ανακρίτρια για τον Κ., τον Μπ. και τον Π., με τρελάνανε εκεί πέρα και γι’ αυτό τα έλεγα αυτά.

Για το ότι “κατά πάσα πιθανότητα τον σκότωσε ο Ρουμπέτης, ο οποίος είχε μαχαίρι”, το είπα γιατί το άκουσα μέσα στην ασφάλεια και από τα ΜΜΕ. Την περιγραφή την έκανα από φωτογραφίες που μου δείχνανε. Δεν τον γνωρίζω τον Ρουμπέτη. Δεν έχω εξήγηση γιατί είπα στην κατάθεση μου ότι στην Παιανία ο Ρουμπέτης δεν φόραγε κράνος. Μέσα στο κρατητήριο άκουσα ότι ο Ρουμπέτης είχε ψεύτικα δόντια και έτσι το κατέθεσα. Στα κελιά λέγανε για έναν ταξιτζή ότι σκότωσε τον Φιλόπουλο.

Τότε ήμουν 18 χρονών. Ήμουν έξι μέρες στη ΓΑΔΑ. Με απειλούσαν ότι θα φάω 20 χρόνια αν δεν πω κάτι. Όλη την αλήθεια την είπα στον δικαστήριο. Δέχτηκα μεγάλη πίεση από τον αστυνομικό Γκουζέλη στη ΓΑΔΑ. Με απείλησε ότι θα μπω φυλακή».
Στο σημείο εκείνο πήρε το λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας Φιλόπουλου, Θέμης Σοφός και είπε τα εξής:

«Υποβάλλουμε μήνυση για ψευδορκία κατ’ εξακολούθηση διότι ο κ. Βασιλάτος προσβάλει την αλήθεια. Αιτούμεθα τη διαδικασία του αυτοφώρου και ζητάμε να κρατηθεί. Κατέθεσε εν γνώσει του ψευδώς τα εξής αναληθή περιστατικά: ότι δεν γνωρίζει τον Κ., τον Π. και τον Ρουμπέτη, ότι δεν είπε στην ανακρίτρια ότι ο Ρουμπέτης είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Φιλόπουλο και ότι τα όσα αναφέρει στην από 3/4/2007 κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας ήταν αποτέλεσμα εξαναγκασμού και ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επίσης αναφέρει ως αναληθή τα όσα κατέθεσε για τον Βαγιόπουλο. Το θράσος του είναι δυσθεώρητο και οι ψευδολογίες του δεν αντέχουν στη λογική».
Άμεση ήταν η αντίδραση των δικηγόρων του Βασίλη Ρουμπέτη. Η Ιωάννα Κούρτοβικ είπε: «Η μήνυση γίνεται τώρα για να μην του κάνουμε εμείς ερωτήσεις», ενώ ο Σάκης Κεχαγιόγλου, πρόσθεσε: «Η μήνυση επί του ακροατηρίου είναι παλιομοδίτικο τέχνασμα. Το έκαναν παλιά για να εντυπωσιάσουν τους ενόρκους. Και τώρα για λόγους εντυπώσεων γίνεται».
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα του Θέμη Σοφού και ο Νίκος Βασιλάτος συνέχισε:
«Στην ασφάλεια με απείλησαν για να αναφέρω τον Ρουμπέτη. Στη ΓΑΔΑ μου έδειξαν βίντεο όπου ήταν κάποιος πεσμένος κάτω με σπασμένη μύτη. Νόμιζα ότι ήταν από τα επεισόδια στην Παιανία, αλλά ήταν από επεισόδια στο Παγκράτι. Νόμιζα ότι πεσμένος κάτω ήταν ο Φιλόπουλος, αλλά δεν ήταν. Μας έδειξαν βίντεο γενικά από συμπλοκές, όπως αυτές του Παγκρατίου, ώστε να αναγνωρίσουμε άτομα.[Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πατέρας του Μιχάλη Φιλόπουλου και απευθυνομενος στην εδρα του δικαστηρίου ειπε δεν υπαρχει ουτε εικονα τετοια στο συγκεκριμενο  βιντεο κυριε προεδρε εχει δει το βίντεο με τον μιχάλη και με τα ψέματα που λέει και εχει πει τα εχει μπερδεψει.]

Για τον Βαγιόπουλο μου έδειξαν μια φωτογραφία. Εγώ τον είδα στα Τζάμπο και πρόσεξα ότι κρατούσε κάτι ασημένιο. Νόμιζα ότι ήταν μαχαίρι. Πιο κάτω είδα χτυπημένο τον Διδυμιώτη. Μετά είδα έναν άλλο κάτω, ήταν καθιστός. Δεν ήταν μαχαιρωμένος στα πόδια. Ολυμπιακός ήταν κι αυτός, δεν ήταν ο Φιλόπουλος. Ήταν και ένας από πάνω του που τον προστάτευε να μην τον πειράξει κανείς. Ήταν ο Λεωνίδας από το Πόρτο Λεόνε. Δεν τον ξέρω αυτόν. Είδα και 2-3 βίντεο στη ΓΑΔΑ, όπου είδα τον Λεωνίδα, τον οποίο δεν ξέρω, καθώς και το Νότη. Δεν είδα τον Ψικάκο σε βίντεο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Βασιλάτος είχε πει πρωτοδίκως για τον Βαγιόπουλο ότι δεν τον είδε στην Παιανία, ενώ στην ανακρίτρια και την Παρασκευή στο δικαστήριο είπε ότι τον είδε στα Τζάμπο στη Λεωφόρο Λαυρίου. Είπε επίσης ότι «δεν είδα ότι φόραγε μαύρο κράνος», ενώ στην κατάθεση του το είχε πει.

Ο Βασιλάτος πρόσθεσε: «Για ένα χαρτάκι που κυκλοφορούσε (σ.σ. αυτό που δόθηκε στον πατέρα του Μιχάλη Φιλόπουλου και το οποίο ανέφερε το όνομα του Ρουμπέτη), το άκουσα μέσα στα κελιά. Δεν θυμάμαι ποιος μου το είπε (σ.σ. και για το χαρτάκι το ανέφερε για πρώτη φορά).
Στα κρατητήρια δεν μου είπε κανείς ότι είδε και ξέρει ποιοι σκότωσαν τον Φιλόπουλο. Για τον Ρουμπέτη ακούστηκε μόνο για το χαρτάκι. Μετά μου έδειξαν τη φωτογραφία του και είπα ότι ήταν ο Ρουμπέτης. Δεν τον είδα όμως. Εκεί μέσα έμαθα ότι είναι ταξιτζής και ότι κατά πάσα πιθανότητα ήταν αυτός που σκότωσε τον Φιλόπουλο.
Στην ανακρίτρια δεν απειλήθηκα, αλλά μου είπε ο δικηγόρος μου ότι πρέπει να πω τα ίδια που είχα πει στη ΓΑΔΑ. Ήμουν σε μεγάλη σύγχυση τότε. Μου είχαν πει ότι θα έχω καλή μεταχείριση αν πω ονόματα. Αυτό επηρέασε τότε την κατάθεση μου. Μου έλεγαν ότι διαφορετικά, θα χρεωθώ εγώ το φόνο και θα πάω φυλακή. Ήμουν ένα ψυχολογικό ράκος και πεινασμένος».
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Νίκου Βασιλάτου, το δικαστήριο αποσύρθηκε να συσκεφθεί και όταν επανήλθε ανακοίνωσε πως απορρίπτει το αίτημα Σοφού για παραπομπή του μάρτυρα στο αυτόφωρο. Ωστόσο, αποφασίστηκε να διαβιβαστούν τα πρακτικά στην εισαγγελία η οποία και θα αποφανθεί.

Η επόμενη συνεδρίαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων για την υπόθεση, προγραμματίστηκε για την προσεχή Δευτέρα 14/5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου