sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση κατηγορούμενος «δεν ξέρω», «δεν είδα», «δεν άκουσα»,

Ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση κατηγορούμενος «δεν ξέρω», «δεν είδα», «δεν άκουσα», «δεν ήμουν εκει εκανα λαθος 


Αλλάζουν τις καταθέσεις τους ενώπιον των δικαστών οι μάρτυρες της δολοφονίας του Φιλόπουλου

Σε διαδικασία με στοιχεία παρωδίας εξελίσσεται η δίκη για την άγρια συμπλοκή στην Παιανία, τον Μάρτιο του 2007, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια των οποίων έχασε τη ζωή του ο 25χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος, φίλαθλος του Παναθηναικού.ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ωστόσο τα όσα ακούγονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου μακράν απέχουν όσων είχαν καταγραφεί στις καταθέσεις μαρτύρων αλλά και στις απολογίες κατηγορουμένων τόσο προανακριτικά όσο και στο στάδιο της ανάκρισης. Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας του άτυχου Φιλόπουλου αλλά και οι περιγραφές της προετοιμασίας των «φιλάθλων» για το προκαθορισμένο, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ραντεβού, έχουν «αντικατασταθεί» ενώπιον του δικαστηρίου από αλλεπάλληλα «δεν ξέρω», «δεν είδα», «δεν άκουσα», «δεν ήμουν εκεί», «έκανα λάθος».
Οσο για το ρόλο των συνδέσμων ομάδων στη διαιώνιση του φαινομένου της βίας στον χώρο του αθλητισμού, όπως αυτός προέκυψε στο στάδιο της ανάκρισης με πλείστες αναφορές από αρχηγούς συνδέσμων ούτε λόγος· παρά το γεγονός ότι πέντε ηγετικά στελέχη της «Θύρας 7» βρίσκονται μεταξύ των κατηγορουμένων...
Δύσκολο παραμένει το έργο των δικαστικών αρχών στη διερεύνηση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου. Eνας από τους 23 που κάθονται στο εδώλιο, ο οποίος είχε υποδείξει αρκετούς από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση! Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε την οργή του προέδρου του δικαστηρίου καθώς είναι μια από τις καταθέσεις που έχουν βασιστεί οι κατηγορίες.
Συνεχίζεται το ...σήριαλ στην δίκη για τον φόνο του Μιχάλη Φιλόπουλου με την υπόθεση να παραμένει περίπλοκη. Άπαντες περίμεναν κάποια περισσότερα στοιχεία από την σημερινή κατάθεση ενός κατηγορουμένου ο οποίος αρχικά είχε υποδείξει στην ασφάλεια κάποια ονόματα και πίστευαν ότι ενδεχομένως να τους οδηγήσει κάπου η σημερινή του κατάθεση. Συγκεκριμένα σήμερα απολογήθηκε ένας από τους κατηγορούμενους όπου στην ασφάλεια είχε αναφέρει αρκετά ονόματα στην αρχική του κατάθεση ωστόσο το πρωί τα ανακάλεσε όλα αυτά. Επισήμανε ότι ήταν φοβισμένος στην πρώτη του κατάθεση και τα αρνήθηκε όλα , όπως έχουν κάνει αρκετοί από τους μάρτυρες και τους κατηγορούμενους ως τώρα. Από κει και πέρα κατέθεσαν και κάποιοι άλλοι κατηγορούμενοι οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή τους στον φόνο του Μιχάλη Φιλόπουλου.
Στο άκουσμα του κατηγορουμένου που αρνήθηκε τις αρχικές του θέσεις και ότι στην ανακρίτρια είπε ψέμματα ο πρόεδρος του δικαστηρίου ξέσπασε τονίζοντας του ότι η κατάθεση του στην ανακρίτρια υπέδειξε κάποια άτομα ενώ με μαρτυρίες σαν και τη δική του οδήγησαν τρία άτομα στην προφυλάκιση. Μάλιστα ο του επισήμανε ότι «Θα δούμε αν πιστέψουμε ότι είπες τώρα ή ότι είπες στην ανακρίτρια». Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος τόνισε ότι ήταν υπό την επήρεια ψυχολογικής βίας από τους αστυνομικούς την ώρα που κατέθετε και του ξεκαθάρισαν ότι θα πάει στην φυλακή αν δεν μίλαγε.
Στο ίδιο πνεύμα με τον πρόεδρο της έδρας κινήθηκε και ο εισαγγελέας ο οποίος, εξετάζοντας μάρτυρα που υπέπεσε σε αντιφάσεις, αναφώνησε: «Οταν καταθέτουμε, καταθέτουμε. Πρέπει να μας βοηθήσετε. Εδώ δικάζονται άνθρωποι. Κινδυνεύουν κεφάλια. Πρέπει να μας βοηθήσετε. Είτε προς την πλευρά των κατηγορουμένων είτε προς την άλλη».
Μεταστροφή
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τα μέλη του δικαστηρίου ρώτησαν τους μάρτυρες για τους λόγους της... μεταστροφής τους. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν μάλλον ανεπαρκείς και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα αδιόρατο αίσθημα φόβου μεταξύ των μαρτύρων μόνον ένας μέχρι στιγμής αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές.
Η στάση των κατηγορουμένων
Ιδιαίτερα σημαντική για την έκβαση της διαδικασίας κρίνεται η στάση που θα τηρήσουν οι κατηγορούμενοι, καθώς στην πλειονότητά τους έχουν ομολογήσει τα όσα προηγήθηκαν της «σύρραξης», τις προμήθειες σε κράνη, κουκούλες, στιλέτα αλλά και τον ρόλο των επικεφαλής της «Θύρας 7». Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα έχουν αναφερθεί εκτενώς και στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Εκτός και αν ακολουθήσουν το παράδειγμα του 38χρονου κατηγορουμένου ο οποίος ανακάλεσε ήδη από το στάδιο της ανάκρισης τα όσα είχε ομολογήσει προανακριτικά. «... Πέσαμε όλοι πάνω του, εγώ του έριξα δύο με το σίδερο στο κεφάλι, ο Κ...., ο Π........ς, ο Τ...... ς, ο καραφλός γεροδεμένος, ο Μ........ς τον χτύπησε με ξύλο, ενώ ο Κ.......ς με τον Τ...... με μαχαίρι. Ο Κ.......ς χτυπούσε και αυτός με το μαχαίρι. Τον είδα που έπεσε. Από το δικό μου χτύπημα έπεσε αλλά δεν είχε αίματα. Δεν είχε φάει τις μαχαιριές από τους άλλους», έλεγε προανακριτικά ο 38χρονος τοξικομανής ο οποίος εν συνεχεία κατά την απολογία του ανακάλεσε
Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, αφού ολοκληρώθηκαν οι 90 καταθέσεις των μαρτύρων, όπου θα προβληθούν κάποια βίντεο από τα επεισόδια της Λεωφόρου Λαυρίου. Τα περισσότερα από αυτά έχουν εμφανιστεί και στην τηλεόραση, ωστόσο θα υπάρχουν ακόμα δύο βίντεο τραβηγμένα από κινητά τηλέφωνα που δεν έχουν προβληθεί ως τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου