sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ισόβια ο δολοφόνος του Ρουσάκη (ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ +ΒΙΝΤΕΟ)

Ενοχή χωρίς ελαφρυντικά για τη δολοφονία ΡουσάκηΤην ενοχή χωρίς ελαφρυντικά του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Γ. Ρουσάκη τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Ηράκλειο σε συμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, πρότεινε την Τετάρτη η εισαγγελέας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης οι απολογίες για το φονικό στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου τον Σεπτέμβριο του 2011. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή χωρίς ελαφρυντικά του βασικού κατηγορούμενου, λέγοντας μάλιστα ότι δεν προκύπτει από πουθενά άμυνα από μέρους του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr, η εισαγγελέας εξέφρασε τη λύπη της που και αυτή τη στιγμή της απολογίας, ο 26χρονος δεν συναισθάνθηκε τις συνθήκες και δεν έδωσε τη δυνατότητα στο δικαστήριο να του αναγνωρίσει, ίσως, κάποια ελαφρυντικά.

Αναφορικά με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό του, η εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία καθώς, όπως είπε, δεν προέκυψε ούτε καν απλή συνέργεια. Δηλαδή, ο 23χρονος είδε το μαχαίρι του 26χρονου, δε συμμετείχε σε εγκλωβισμό του θύματος αλλά δεν ενθάρρυνε κιόλας. Προέκυψε, όμως, πρωτοβουλία από τον βασικό κατηγορούμενο προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ίδια πρότεινε απαλλαγή και για τους 7 εκ των 19 κατηγορούμενων ενώ και για τους υπόλοιπους πρότεινε να μην κριθούν ένοχοι για την κακουργηματική πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους αλλά για πλημμεληματικές πράξεις. «Πιθανολογούμε τι μπορεί να συνέβη, αλλά θα στηριχθούμε στα αποδεικτικά στοιχεία. Η πρότασή μου είναι απαλλακτική. Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι έχουν συνείδηση της πράξης τους η οποία με λυπεί και με προβληματίζει», είπε στην αγόρευσή της.

«Ένιωσα ότι κινδύνευα άσχημα» 
Στην απολογία του για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Ρουσάκης, ο 26χρονος βασικός κατηγορούμενος (και προφυλακισμένος) για τη δολοφονία είπε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να σας εξηγήσω τι γινόταν εκείνο το βράδυ. Εκεί δεν γνώριζες ποιος σε βαράει και ποιον χτυπάς. Ήταν λάθος μου, το ξέρω. Αισθάνθηκα κίνδυνο εκείνη τη στιγμή που τους είδα να έρχονται κατά πάνω μου. Δεν γνώριζα το Ρουσάκη. Λυπάμαι πάρα πολύ για το θάνατο του άτυχου παιδιού. Ήταν λάθος όλων μας. Εγώ κατανοώ το δικό μου, γι’ αυτό και είμαι εδώ και σας μιλάω. Δεν ανέφερα ποτέ τη φράση “τα μαχαίρια μπροστά”. Από το στρίμωγμα αιφνιδιάστηκα. Εκείνη τη στιγμή με το μαχαίρι δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν μία ή δύο οι μαχαιριές. Ένιωθα ότι κινδύνευα άσχημα. Δεν ήθελα ποτέ μου να χτυπήσω κάποιον, να προκαλέσω κακό». Σε ερώτηση γιατί πέταξε μετά το μαχαίρι, είπε πως το έκανε από φόβο.

Ένταση, ωστόσο, προκάλεσε η απολογία του 23χρονου συγκατηγορούμενου, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στην πεζογέφυρα και να συμμετείχε στη συμπλοκή, με βάση τις καταθέσεις του 26χρονου αλλά και ενός εκ των δύο ανηλίκων. Ο 23χρονος αμφισβήτησε την κατάθεση του 16χρονου, υπονοώντας ότι κάποιος του υπαγόρευσε το τι θα πει. «Δεν τον ξέρω, δε με ξέρει», είπε ο συγκατηγορούμενος, ενώ ερωτώμενος από την εισαγγελέα αν νιώθει αδικημένος για το ότι βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων, απάντησε καταφατικά. «Έμεινα μέσα άδικα 6 μήνες. Έχουμε να γελάσουμε στο σπίτι ενάμισι χρόνο», είπε, για να του απαντήσει η πρόεδρος του δικαστηρίου: «Η οικογένεια του θύματος δε θα γελάσει ποτέ. Ούτε η δική σας θα γελούσε αν ήσασταν εσείς στη θέση του θύματος». 

Όπως προκύπτει από τις απολογίες (με τους οπαδούς του ΟΦΗ να έχουν απολογηθεί σχεδόν όλοι και έναν μόνο οπαδό του Παναθηναϊκού να έχει ολοκληρώσει την απολογία του), κανένας δεν ξέρει τίποτα, κανένας δεν είδε κανένα, ενώ όλοι τοποθετούν τον εαυτό τους στην παραλιακή λεωφόρο να παρακολουθούν όσα εκτυλίσσονταν. Άλλος ισχυρίζεται ότι έπινε ποτό σε κοντινό μαγαζί και περνώντας είδε τί γινόταν, ενώ ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν δίπλα στους αστυνομικούς όπου βρέθηκε αφού δέχτηκε ένα τηλεφώνημα ότι κάτι συνέβαινε. 
Η παρέα του Γιάννη Ρουσάκη ανέφεραν ότι ενώ έρχονταν στο Ηράκλειο για καφέ, δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από το οποίο ενημερώθηκαν ότι κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο. Πάρκαραν το αυτοκίνητο του 19χρονου θύματος, λίγο μετά την πεζογέφυρα, κοντά σε ταβέρνα και κατέβηκαν. Ο ένας ισχυρίστηκε ότι αμέσως δέχτηκε μια πέτρα στο κεφάλι και λιποθύμησε, ενώ όταν συνήλθε είδε το φίλο του να κρατάει την κοιλιά του και να πέφτει. Μαζί με ένα ακόμη φίλο του τον βοήθησαν, ενώ δέχτηκαν και πάλι επίθεση. Τότε ο ένας εκ των δύο έφερε κοντά το αυτοκίνητο του Ρουσάκη, ενώ δέχονταν για ακόμη μια φορά επίθεση, έβαλαν μέσα τον 19χρονο, ο οποίος ξεστόμισε «είμαι καλά» και μετά κατέρρευσε. 

 Ισόβια ο δολοφόνος του Ρουσάκη Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ο 26χρονος, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2011 μαχαίρωσε τον άτυχο Γιάννη Ρουσάκη. «Καταπέλτης» η Εισαγγελέας, ξέσπασαν οι γονείς!

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν βαρύτατη για τον 26χρονο, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Την ίδια ώρα αθώοι κρίθηκαν τόσο ο 24χρονος που κατηγορείτο για άμεση συνέργεια στο έγκλημα, όσο και οι 8 από τους κατηγορούμενους ενώ για τους υπόλοιπους υπήρξε καταδίκη μόνο για τη διατάραξη ειρήνης.

Οι γονείς του θύματος, μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, φορτίστηκαν συναισθηματικά. Έτσι, μόλις ολοκλήρωσε την νέα της τοποθέτηση η Εισαγγελέας, με την οποία εμμένει στην χθεσινή της ζητώντας την καταδίκη του 26χρονου για το φόνο του Γιάννη Ρουσάκη, οι χαροκαμένοι γονείς ξέσπασαν σε λυγμούς!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να συνέλθουν και να ηρεμήσουν! "Να αποδοθεί δικαιοσύνη" φώναξαν μεταξύ άλλων, με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να συγκλονίζονται από το θέαμα.

Η ΠΟΙΝΕΣ
Η έδρα ανακοίνωσε την ποινή σε κλίμα έντασης και η διαδικασία σημαδεύτηκε πριν από λίγα λεπτά από το ξέσπασμα οργής της μητέρας και του πατέρα του αδικοχαμένου Γιάννη Ρουσάκη. Είσαι φονιάς, φώναξαν εναντίον του 26χρονου που καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Νωρίτερα η έδρα δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του 26χρονου για ελαφρυντικά, όπως η ειλικρινής μεταμέλεια.

Στον 26χρονο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, και 5 έτη και 6 μήνες, στον 24χρονο που ήταν και ο βασικός συγκατηγορούμενος επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, ενώ στον άλλο βασικό κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 4 ετών και 9 μηνών. Στους υπόλοιπους κατηγορουμένους το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών, για τα οποία όμως θα ασκήσουν έφεση και θα αφεθούν ελεύθεροι.

Αυτή την ώρα, εκκενώνεται η αίθουσα του δικαστηρίου από φίλους των κατηγορουμένων αλλά και από τους συγγενείς του θύματος, προκειμένου να μεταφερθούν οι καταδικασθέντες. Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή χωρίς αντιδράσεις, ενώ ο πατέρας του θύματος ευχαρίστησε την δικαιοσύνη, μετά το άκουσμα της απόφασης.

Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική συμπλοκή οπαδών, που κατέληξε στη δολοφονία του Γ. Ρουσάκη, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, τον Σεπτέμβριο του 2011. Δραματικές λεπτομέρειες και σκηνές στον χώρο του δικαστηρίου

Ξέσπασμα οργής της μάνας του Ρουσάκη:
 «Το αίμα του Γιάννη να σε πνίξει, φονιά»
Δραματικές σκηνές με ξεσπάσματα της μάνας εναντίον του κατηγορουμένου εκτυλίχθηκαν την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όπου άρχισε η δίκη των 21 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη το Σεπτέμβριο του 2011.

Η μητέρα του 21χρονου θύματος σε μια προσωρινή διακοπή της δίκης πλησίασε τον βασικό κατηγορούμενο και ξέσπασε, φωνάζοντας: «Το αίμα του Γιάννη να σε πνίξει, φονιά...».

Ο βασικός κατηγορούμενος βρίσκεται στην αίθουσα του Δικαστηρίου, με αλεξίσφαιρο γιλέκο, περιστοιχισμένος από αστυνομικούς και απομονωμένος από τους συγκατηγορούμενούς του, ενώ το δικαστικό μέγαρο βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, με διμοιρίες των ΜΑΤ να το έχουν κυκλώσει και ισχυρή αστυνομική δύναμη να βρίσκεται τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο. Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί και μαγνητική πύλη για τον έλεγχο των διερχομένων στη δικαστική αίθουσα.

Καταλυτική ήταν η κατάθεση αστυνομικών της ασφάλειας που περιέγραψε καρέ καρέ τη μοιραία συμπλοκή μεταξύ των οπαδών περιγράφοντας τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν από τον προμαχώνα Μαρτινέγκο στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη για να καταλήξουν στο γεφυράκι κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο. Ο ίδιος έκανε λόγο για μάχες σώμα με σώμα με καδρόνια, πέτρες ακόμα και φτυάρια και ότι άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο με την αγριότητα να προκαλεί αίσθηση ακόμα και στους αστυνομικούς που κλήθηκαν να παρέμβουν στη συμπλοκή. Όπως ο ίδιος τόνισε εκείνη τη νύχτα θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλοι νεκροί από τη συμπλοκή.

«Ζητώ συγγνώμη από όσους με ακούνε, όμως ήταν ευτύχημα που είχαμε μόνο έναν νεκρό» ανέφερε, κατά την ακροαματική διαδικασία, ένας αστυνομικός, από τους βασικούς μάρτυρες. Ο ίδιος αστυνομικός μίλησε για αγριότητα των δύο ομάδων των νεαρών, που κρατούσαν καδρόνια, φτυάρια, πέτρες και, βλέποντας- όπως είπε- το κακό να έρχεται, ζήτησε άδεια να πέσουν χημικά είτε να πυροβολήσει στον αέρα εκφοβιστικά. Ελαβε, όμως, αρνητική απάντηση.

«Πιστεύω πως αν πυροβολούσαμε, δεν θα φτάναμε εδώ» κατέθεσε στη συνέχεια και ο δεύτερος αστυνομικός.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης στην κατάθεσή του το θανατηφόρο χτύπημα στον πνεύμονα που δέχτηκε ο Ρουσάκης έγινε από ένα μαχαίρι και από ένα δράστη.

Ο πρώτος μάρτυρας, που κλήθηκε να καταθέσει στην ακροαματική διαδικασία, ήταν ο πατέρας του άτυχου 21χρονου, ο οποίος μίλησε για λίγα λεπτά, αφού δεν ήταν παρών στη συμπλοκή, παρά μόνο είδε το γιο του να φεύγει από τα Μάλια με την παρέα του, υποθέτοντας ότι θα πήγαιναν στη Χερσόνησο και ζήτησε την τιμωρία των δραστών.

Tο χρονικό
«ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  Περιγραφή σοκ των επεισοδίων

«ενοχή» πρότεινε ο εισαγγελέας

Ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικά για τον 26χρονο στην υπόθεση της δολοφονίας Ρουσάκη σε επεισόδια οπαδών του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού στην Κρήτη πρότεινε η Εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση των απολογιών. Μαλιστα, όπως είπε, δεν προκύπτει από πουθενά άμυνα από μέρους του ή ότι νόμιζε πως βρίσκεται σε άμυνα...

Δηλαδή, οι κατηγορίες παραμένουν ως έχουν. Η Εισαγγελέας εξέφρασε τη λύπη της που και αυτή τη στιγμή της απολογίας όπως είπε, ο 26χρονος δεν συναισθάνθηκε τις συνθήκες και δεν έδωσε τη δυνατότητα στο δικαστήριο να του αναγνωρίσει, ίσως, κάποια ελαφρυντικά... Ο 26χρονος πάντως εμφανίστηκε συντετριμμένος...

Αναφορικά με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό του, η Εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία καθώς όπως είπε δεν προεκυψε ούτε καν απλή συνέργεια. Δηλαδή, ο 23χρονος είδε το μαχαίρι του 26χρονου, δε συμμετείχε σε εγκλωβισμό του θύματος αλλά δεν ενθάρρυνε κιόλας! Προέκυψε, όμως, όπως είπε, πρωτοβουλία από τον βασικό κατηγορούμενο προς αυτή την κατεύθυνση....

Η ίδια πρότεινε απαλλαγή και για τους 7 εκ των 19 κατηγορουμενων ενώ και για τους υπόλοιπους πρότεινε να μην κριθούν ένοχοι για την κακουργηματική πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης από άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους αλλά για πλημμεληματικές πράξεις.

Η εισαγγελέας στην αξιομνημόνευτη αγόρευση της, είπε ότι κινείται αυστηρά στους κανόνες της ποινικής δικονομίας. "Πιθανολογούμε τι μπορεί να συνέβη, αλλά θα στηριχθούμε στα αποδεικτικά στοιχεία", τόνισε. Κι εξήγησε: "Η πρότασή μου είναι απαλλακτική. Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι έχουν συνείδηση της πράξης τους η οποία με λυπεί και με προβληματίζει"

Οι απολογίες των κατηγορούμενων ολοκληρώθηκαν και το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, προκειμένου η δίκη να συνεχιστεί με την πρόταση της Εισαγγελέως για καθέναν από τους 21 κατηγορούμενους, ενώ μαραθώνια αναμένεται να είναι και η διαδικασία των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Ίσως να έχουμε και απόψε την απόφαση, πράγμα που χαρακτηρίζεται πάντως ιδιαίτερα δύσκολο.

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο βασικός κατηγορούμενος

Μία θολή εικόνα για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης Ρουσάκης, μετέφερε ο 26χρονος βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία, κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής απολογίας του. Εν μέσω αναφιλητών, και σαφώς συγκλονισμένος για όσα συνέβησαν, ο 24χρονος ανέφερε πως βρισκόταν και σύγχυση και πως γινόταν ένα χάος.

"Δεν μπορώ να σας εξηγήσω τί γινόταν εκείνο το βράδυ. Εκεί δε γνώριζες ποιος σε βαράει και ποιον χτυπάς" - είπε, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένος, λέγοντας "Ήταν λάθος μου, το ξέρω. Αισθάνθηκα κίνδυνο εκείνη τη στιγμή που τους είδα να έρχονται κατά πάνω μου". "Δε γνώριζα το Ρουσάκη. Λυπάμαι πάρα πολύ για το θάνατο του άτυχου παιδιού" - πρόσθεσε.

Ο 26χρονος Ηρακλειώτης που βρίσκεται προφυλακισμένος, σήμερα, παραδέχεται το μεγάλο λάθος της συμπλοκής... "Ήταν λάθος όλων μας. Εγώ κατανοώ το δικό μου, γι'αυτό και είμαι εδώ και σας μιλάω.Δεν ανέφερα ποτέ τη φράση "τα μαχαίρια μπροστά"!" - είπε, εξηγώντας ότι δεν προέτρεψε κανένα να χτυπήσει, ενώ απέδωσε το μοιραίο χτύπημα στο Ρουσάκη, στον αιφνιασμό...

"Από το στρίμωγμα αιφνιδιάστηκα. Εκείνη τη στιγμή με το μαχαίρι δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν μία ή δύο οι μαχαιριές. Ένιωθα ότι κινδύνευα άσχημα. Δεν ήθελα ποτέ μου να χτυπήσω κάποιον, να προκαλέσω κακό" - είπε, ενώ στο γιατί πέταξε μετά το μαχαίρι, απέδωσε την ενέργειά του στο φόβο.

Η απολογία του 26χρονου ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00. Μάλιστα, από χθες, ο νεαρός φυλάσσεται από αστυνομικούς, μπροστά στο ενδεχόμενο επίθεσης εκ μέρους συγγενών του θύματος. Μάλιστα η μητέρα του 19χρονου Γ.Ρουσάκη, χθες ξέσπασε και απευθυνόμενη στο βασικό κατηγορούμενο φώναξε "το αίμα του Γιάννη να σε πνίξει, φονιά"!

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, λίγο πριν τις 13.00, με τις απολογίες των βασικών κατηγορούμενων να έχουν ολοκληρωθεί. Ένταση προκάλεσε, ωστόσο, η απολογία του 23χρονου συγκατηγορούμενου του 26χρονου, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στην πεζογέφυρα και να συμμετείχε στη συμπλοκή, με βάση τις καταθέσεις του 26χρονου αλλά και ενός εκ των δύο ανηλίκων - η υπόθεση των οποίων έχει διαχωριστεί. Ο 23χρονος αμφισβήτησε την κατάθεση του 16χρονου, υπονοώντας ότι κάποιος του "υπαγόρευσε" το τί θα πει.

"Δεν τον ξέρω, δε με ξέρει" - είπε ο 23χρονος, ενώ ερωτώμενος από την Εισαγγελέα, αν νιώθει αδικημένος για το ότι βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων, ο 23χρονος απάντησε πως νιώθει αδικημένος για τη συγκεκριμένη κατηγορία. "Έμεινα μέσα άδικα 6 μήνες. Έχουμε να γελάσουμε στο σπίτι, 1,5 χρόνο" - είπε ο 23χρονος, προκαλώντας την απάντηση της προέδρου του δικαστηρίου, που του υπενθύμισε πως "Η οικογένεια του θύματος δε θα γελάσει ποτέ. Ούτε η δική σας θα γελούσε αν ήσασταν εσείς στη θέση του θύματος".

Εν ολίγοις, όπως προκύπτει από τις απολογίες, και με τους οπαδούς του ΟΦΗ να έχουν απολογηθεί σχεδόν όλοι, και έναν μόνο οπαδό του Παναθηναϊκού να έχει ολοκληρώσει την απολογία του ... κανένας δεν ξέρει τίποτα, κανένας δεν είδε κανένα, ενώ όλοι τοποθετούν τον εαυτό τους, στην παραλιακή λεωφόρο, να παρακολουθούν όσα εκτυλίσσονταν. Άλλος ισχυρίζεται ότι έπινε ποτό σε κοντινό μαγαζί και περνώντας, είδε τί γινόταν. Ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν δίπλα στους αστυνομικούς, στην παραλιακή, όπου βρέθηκε αφού δέχτηκε ένα τηλεφώνημα ότι κάτι συνέβαινε.

Η παρέα του 19χρονου Γιάννη Ρουσάκη, δύο νεαροί, ανέφεραν ότι ενώ έρχονταν στο Ηράκλειο για καφέ, κι ενώ βρίσκονταν στο ύψος της Αλικαρνασσούς δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από το οποίο ενημερώθηκαν ότι κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο. Πάρκαραν το αυτοκίνητο του 19χρονου θύματος, λίγο μετά την πεζογέφυρα, κοντά σε ταβέρνα και κατέβηκαν.

Ο ένας ισχυρίστηκε ότι αμέσως δέχτηκε μια πέτρα στο κεφάλι και λιποθύμησε, ενώ όταν συνήλθε είδε το φίλο του να κρατάει την κοιλιά του και να πέφτει. Μαζί με ένα ακόμη φίλο του τον βοήθησαν, ενώ δέχτηκαν και πάλι επίθεση. Τότε ο ένας εκ των δύο έφερε κοντά το αυτοκίνητο του Ρουσάκη, ενώ δέχονταν για ακόμη μια φορά επίθεση, έβαλαν μέσα τον 19χρονο, ο οποίος ξεστόμισε "είμαι καλά" και μετά κατέρρευσε. Δεν ήταν παρά μόνο, στο Βενιζέλειο, που διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι νεαροί δεν είχαν δει ούτε αιμορραγία.

Εν τω μεταξύ "θόρυβο" προκάλεσε η απολογία του 42χρονου, που ισχυρίστηκε πως έσπευσε να βοηθήσει να σταματήσει το περιστατικό, αρνούμενος τη συμμετοχή του σε αυτό. Δικαιολόγησε την επιθετικότητα προς τους αστυνομικούς, επειδή όπως είπε 30 χρόνια τώρα συμβαίνουν τα ίδια και δε γίνεται τίποτα, ενώ ταυτόχρονα δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως δεν μπορούσε να σταματήσει τη συμπλοκή - άλλωστε ούτε καν οι αστυνομικοί δεν μπροούσαν.

Η δίκη των 21 που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, που κατέληξε στη δολοφονία του 19χρονου Γ.Ρουσάκη συνεχίζεται σήμερα.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, όπως και σήμερα, στο Δικαστικό Μέγαρο, τόσο μέσα όσο και έξω, τέθηκαν σε ισχύ δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, ενώ στήθηκε ξανά η μαγνητική πύλη από την οποία περνούν οι πάντες - κατηγορούμενοι, μάρτυρες, ακόμη και οι δικηγόροι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου