sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

ΟΙ ΑΝΘΡΠΟΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

ΟΙ ΑΝΘΡΠΟΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΩΝ ΜΙΧΑΛΗΣ...
H ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Ο Στόχος αυτής της μαζικής και καλά οργανωμένης επίθεσης ήταν να δώσει ένα χτύπημα στην ιδιοκτησία των Βαρδινογιάννηδων στην ΠΑΕ, ιδιοκτησία που βρίσκεται στο στόχαστρο το οποίο έχει ως πράσινο ποδοσφαιρικό του εκπρόσωπο τους Γιαννακόπουλους. Η σημερινή ιδιοκτησία παραπαίει λόγω των συνεχών ποδοσφαιρικών αποτυχιών αυτής της ομάδας, που σε ένα βαθμό βοηθιούνται από τη διείσδυση . Ματώνοντας τους οπαδούς του Παναθηναϊκού μέσα στην βάση των Βαρδινογιάννηδων. ήθελε να τσακίσει ψυχολογικά κάθε αίσθημα ασφάλειας στην εξέδρα του Παναθηναϊκού και να δυναμώσει την αντι-βαρδινογιαννική της πτέρυγα. Ταυτόχρονα αυτή η επίθεση ήταν μία επίδειξη δύναμης από το καθεστώς Κόκκαλη απέναντι στους οποιουσδήποτε αντιπάλους του. Η πρωτοφανής σε βιαιότητα αυτή επιχείρηση έγινε δυνατή από τους συγκεκριμένους τραμπούκους, γιατί τόσο οι ίδιοι όσο και οι διοργανωτές σε επίπεδο διοίκησης, γνώριζαν ότι θα έχουν τη μεγαλύτερη πολιτική και νομική κάλυψη. Είχαν υπόψη τους τη χρόνια ατιμωρησία των βιαιοπραγιών από τραμπούκους της ομάδας εντός και εκτός γηπέδων, καθώς και την ατιμωρησία των δραστών των αιματηρών επιθέσεων κατά των αθλητικών δημοσιογράφων Συρίγου, Στέλλα και Νικολακόπουλου, από τους οποίους τουλάχιστον οι δύο πρώτοι τα είχαν βάλει με τον Κόκκαλη. 
Πώς προστάτεψε το καθεστώς τους δολοφόνους 
Πράγματι, το καθεστώς αμέσως κατασκεύασε, ή μάλλον είχε έτοιμο, ένα αληθοφανές άλλοθι για τους διοργανωτές του και τον υπόλογο για τη βία Κόκκαλη. Πρόκειται για το γνωστό σενάριο ενός «στημένου ραντεβού», όπου δύο τραμπούκικοι αντίπαλοι οπαδικοί στρατοί πάνε να «παίξουν ξύλο» και τελικά συμβαίνει το «ατύχημα», για το οποίο την ευθύνη φέρουν οι διοργανωτές του «ραντεβού της βίας» και από τις δύο πλευρές. Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα ρεπορτάζ απέφυγαν να διαφωτίσουν το κρίσιμο ζήτημα, σε ποια ομάδα ανήκαν οι μαχαιροβγάλτες και σε ποια ομάδα οι μαχαιρωμένοι. 
Το κακό είναι ότι τους Ολυμπιακούς δεν τους ακουμπάει κανείς. Έβγαλαν το μάτι ενός παιδιού στην Πάτρα και ενός στη Ριζούπολη και κανείς δεν πήγε φυλακή. Ο κ. Τσιρώνης, υπεύθυνος της αστυνομίας για εκείνο το παιχνίδι, είναι τώρα διευθυντής ασφαλείας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός 
TOβήμα το δίνει η ίδια η ΠΑΕ. Ο Κόκκαλης είχε δηλώσει ότι “αυτούς τους οπαδούς έχουμε και δεν τους αλλάζουμε”. Είναι σε ασυλία και μονίμως στο απυρόβλητο. Είναι δυνατόν τόσο μεγάλη συγκέντρωση, με μηχανοκίνητη πορεία που διέσχισε όλη την Αθήνα, να μην την ήξερε η ΠΑΕ, όταν έχει τον αρχηγό της θύρας 7 στο Διοικητικό της Συμβούλιο;» 
Το βάρος της συλλογής των στοιχείων που αποκάλυπταν την πηγή της βίας και τη διοργάνωσή της από παράγοντες του Ολυμπιακού το ανέλαβε η αστυνομία, που ακόμα βρίσκεται στα χέρια του μισητού Πολύδωρα. Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν αρκετοί ήταν υπάλληλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εταιρειών που έχουν εμπορικές σχέσεις μαζί της, ενώ κάποιοι από τους εμπλεκόμενους είχαν καθήκοντα επιτηρητή της ΠΑΕ για την αποτροπή επεισοδίων στο γήπεδο Καραϊσκάκη (Ελευθεροτυπία, 22/4/2007)!!! Ένας από αυτούς είχε συλληφθεί όταν τραμπούκοι του Ολυμπιακού έκαναν έφοδο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης το 2005 και το διέλυσαν, με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει ο αγώνας Πανιωνίου-Ολυμπιακού και στη συνέχεια να χάσει ο Μπέος τον Πανιώνιο, ενώ ο Ολυμπιακός και ο Κόκκαλης δεν έχουν πάθει ακόμα απολύτως τίποτα. Η δίκη των 14 εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για 11 πλημμελήματα δεν έχει γίνει ακόμα, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να εφαρμοστεί σ’ αυτή την περίπτωση ο νόμος για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, που προβλέπει δίκη εντός τριάντα ημερών. Η συγκεκριμένη δίκη έχει αναβληθεί τέσσερις φορές «λόγω ασθένειας» των κατηγορουμένων. Νέα δικάσιμος έχει οριστεί για το Φλεβάρη του 2008. Η «ασθένεια» δεν εμπόδισε τον 32χρονο Αλ. Παπαδόπουλο, υπάλληλο του Ολυμπιακού και κατηγορούμενο, να συμμετάσχει στα επεισόδια της Παιανίας. Είναι ήδη προφυλακισμένος και κατηγορούμενος για κακούργημα αυτή τη φορά (Βήμα, 22/4/2007). 

Όμως ούτε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ούτε κανείς άλλος δεν τόλμησε να καταγγείλει, και μάλιστα πιο ανοιχτά, όπως έπρεπε, ότι στον Ολυμπιακό, σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες που διαθέτουν επίσης χούλιγκαν και τραμπούκους, είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης που προωθεί για χρόνια τη βία στις τάξεις των οπαδών κυρίως μέσα από το δόγμα της νίκης με κάθε μέσο, μέσα σε καθεστώς πλήρους ανοχής και ατιμωρησίας. Αυτός είχε αποκαλέσει «κότες» τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε ένα κρίσιμο παιχνίδι στη Ριζούπολη το 2003, που χαρακτηρίστηκε από την επίθεση με πέτρες στην αποστολή του Παναθηναϊκού και από το κλίμα της τρομοκράτησης του αντιπάλου που έφτιαξε η εξέδρα. Ο πρόεδρος της ομάδας επίσης κάλεσε τους παίκτες πριν από το παιχνίδι με την ουκρανική Σαχτάρ, πέρσι, «πάση θυσία, ακόμη μπουνιές και κλωτσιές, αν χρειαστεί, να πάρουμε την νίκη» χωρίς να καταγγελθεί από κανέναν. 
Είναι πλήθος τα επεισόδια ατιμώρητης μέχρι σήμερα βίας που εμφανίστηκαν κατά την προεδρία του που ακολούθησαν μία κλιμάκωση μέχρι τη βία της Παιανίας. Στο καθεστώς της ασυλίας των ηθικών και φυσικών αυτουργών της βίας αναφέρεται πολύ διεξοδικά το άρθρο του Βήματος (8/4) με τίτλο «Χουλιγκανικό παρακράτος Κόκκαλη», όπου περιγράφεται πώς αστυνομία και Κόκκαλης συνεργάζονται για να καλύπτουν τους τραμπούκους: «Τακτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και «ανοιχτή γραμμή» με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. διατηρούσαν επί σειρά ετών τουλάχιστον πέντε αρχιχούλιγκαν του Ολυμπιακού, από τους οποίους τρεις διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στην αιματηρή συμπλοκή της Παιανίας… Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, η ΠΑΕ μέσω τεσσάρων ή πέντε συνεργαζόμενων δικηγόρων φρόντιζε να υπερασπίζεται τους οπαδούς που κατηγορούνταν για επεισόδια, ενώ πλήρωνε και τις εγγυήσεις για την αποφυλάκισή τους όποτε, έπειτα από επεισόδια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, κατέληγαν στη φυλακή. 
Θα θυμίσουμε εδώ πως, όταν ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, συγκλήθηκε σύσκεψη στον Πειραιά με τη συμμετοχή του δημάρχου Αγραπίδη, βουλευτών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων, κι έβγαλαν ψήφισμα υπέρ του Ολυμπιακού 
πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Εφετείου, στο οποίο έκανε προσφυγή ο Κόκκαλης. Άμεσο αποτέλεσμα αυτού του ψηφίσματος ήταν καταρχάς η απόφαση του Εφετείου για επιστροφή των βαθμών και, όπως αναφέραμε παραπάνω, το ότι η δίκη των συλληφθέντων για τα επεισόδια έχει αναβληθεί τέσσερις φορές και δεν έχει γίνει ακόμα. Θα θυμίσουμε επίσης πως μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί οι δράστες των αιματηρών επιθέσεων κατά των αθλητικών δημοσιογράφων Συρίγου και Στέλλα, που είχαν έρθει σε αντιπαράθεση με τον ολιγάρχη. 
Το πιο μεγάλο ζήτημα ωστόσο είναι ότι μέσα στη βία του καθεστώτος Κόκκαλη κρύβεται ο καθαρά πολιτικός φασισμός, και μάλιστα ο φασισμός. 
Δεν πρόκειται μόνο για το ότι τα τελευταία χρόνια έγινε δημοφιλές το ναζιστικού τύπου σύνθημα «βαζελοκτονία» με πανό στην κερκίδα και με διακίνηση αυτοκόλλητων (από τους “ούλτρας” του Ολυμπιακού), ένα σύνθημα που έγινε πράξη στην Παιανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου