sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ηταν προετοιμασμένοι για μάχη Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Ηταν προετοιμασμένοι για μάχη Καταπέλτης ο εισαγγελέας κατά των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία Φιλόπουλου
13 Νοέμβριος 2008

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα επεισόδια στην Παιανία δείχνουν ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων ήταν προετοιμασμένοι. Δεν πήγαιναν να δουν τον αγώνα. Πήγαιναν για να λύσουν τις διαφορές τους. Μετέτρεψαν τη λεωφόρο Λαυρίου σε πεδίο μάχης. Εγινε πόλεμος. Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα των οπαδών. Οι Παναθηναϊκοί ξεκίνησαν αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ολοι, και από τις δύο ομάδες, έχουν ευθύνη. Δεν μπορεί το σώμα του αθλητισμού να πάσχει από αυτή τη γάγγραινα»...
Με αυτά τα λόγια ο εισαγγελέας Εφετών κ. Επαμεινώνδας Βρακατσέλης περιέγραψε αγορεύοντας ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Παιανία τον Μάρτιο του 2007 κατά τη διάρκεια των οποίων έχασε τη ζωή του ο 25χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος.
Λιτός σε αξιολογικές κρίσεις, ο εισαγγελέας στήριξε την αγόρευσή του αποκλειστικά σε νομικά επιχειρήματα και στα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία. Βασίστηκε ελάχιστα στις ανακριτικές καταθέσεις των μαρτύρων και στις απολογίες των κατηγορουμένων στο στάδιο της ανάκρισης, ενώ κατόπιν σύστασης του προέδρου δεν χρησιμοποίησε τις προανακριτικές απολογίες των κατηγορουμένων, επισημαίνοντας ωστόσο τις αντιφάσεις που έχουν σημειωθεί...
Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη πέντε εκ των εννέα κατηγορουμένων για συμμετοχή στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου και την ενοχή 19 (σ.σ.: οι 12 για κακουργήματα) εκ των συνολικά 27 κατηγορουμένων. Επιπλέον ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε τη μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, στο πλημμέλημα «της σύστασης και συμμορίας», καθώς έκρινε πως «δεν στοιχειοθετείται ότι η ομάδα συγκροτήθηκε για τη διαρκή τέλεση εγκλημάτων και ότι η συμμετοχή των κατηγορουμένων σε αυτήν ήταν ευκαιριακή».
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε να κριθούν ένοχοι ως συναυτουργοί στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, ο οδηγός ταξί Βασίλης Ρουμπέτης και ο 36χρονος τοξικομανής Χρ. Σακάτης και ως απλοί συνεργοί οι Βασίλης Ψικάκος, Αναστάσιος Πούλος και Νίκος Βαγιόπουλος. Ελλείψει στοιχείων, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων Ιωάννη Ανδρόνικου, Μιχάλη Κουντούρη, Απόστολου Κοράκη και Μιχάλη Μπεκάκου.
Αναφερόμενος στον Βασίλη Ρουμπέτη, ο εισαγγελέας επεσήμανε τα στοιχεία που έχουν προκύψει σε βάρος του σχολιάζοντας ότι δεν ήταν καθόλου πειστικός ο ισχυρισμός του ότι η φίλη του κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο. «Το τηλέφωνο είχε κάτι που δεν έπρεπε να αποκαλυφθεί...», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.
Ο ίδιος αναφερόμενος στον κατηγορούμενο Χρ. Σακάτη, αφού υπογράμμισε τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει, σημείωσε ότι δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα απεξάρτησης. «Με προβλημάτισε γιατί δεν έχει φέρει ούτε ένα χαρτί που να αποδεικνύει ότι εκείνη την ημέρα πήγε στο πρόγραμμα απεξάρτησης», είπε. Περαιτέρω, ο εισαγγελέας δεν πείσθηκε από τον ισχυρισμό του Βασίλη Ψικάκου ότι οι ύβρεις που απεικονίζεται στο βίντεο να εκστομίζει πάνω από τον νεκρό Φιλόπουλο απευθύνονταν σε τρίτο άτομο. «Το ύφος του έδειχνε οργή και εκδικητικότητα. Δεν έδειχνε διάθεση να προστατεύσει τον θανόντα», σχολίασε ο κ. Βρακατσέλης.
Επιπλέον, ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για το πλημμέλημα της «σύστασης και συμμορίας», καθώς και για έκρηξη σε βαθμό κακουργήματος 12 κατηγορούμενοι και να απαλλαγούν από αυτό επτά.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βρακατσέλης ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι Παναγιώτης Μήτρογλου, Γιώργος Διδυμιώτης, Ιω. Μαγνήσαλης, Νικ. Βασιλάτος, Μιχ. Κουντούρης, Απ. Κοράκης, Αναστάσιος Πούλος, Μιχάλης Μπεκάκος, Νίκος Βαγιόπουλος, Βασίλης Ρουμπέτης, Χρ. Σακάτης και Βασίλης Ψικάκος.
Ως προς τις κατηγορίες της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, των ναρκωτικών, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς και της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών, ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων που βαρύνονται με αυτές, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου