sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

οι απολογίες των πρώτων από τους 27 κατηγορούμενους για την φονική συμπλοκή μεταξύ οπαδών

  31 Οκτώβριος 2008

οι απολογίες των πρώτων από τους 27 κατηγορούμενους για το φόνο του Μιχάλη Φιλόπουλου κατά τη συμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Παιανίας, το Μάρτιο του 2007.

Αρχισαν οι απολογίες των κατηγορουμένων
Ξεκίνησαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι απολογίες των πρώτων από τους 27 κατηγορούμενους για το φόνο του Μιχάλη Φιλόπουλου κατά τη συμπλοκή οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Παιανίας, το Μάρτιο του 2007.
Οι πρώτοι κατηγορούμενοι υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια και ότι βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ γυναικών των δύο ομάδων, που θα γινόταν στην Παιανία.
Μάλιστα ένας εξ αυτών αναίρεσε την προανακριτική και την ανακριτική κατάθεσή του, στην οποία είχε κατονομάσει πέντε εκ των συγκατηγορουμένων του, ως δράστες της συμπλοκής και συμμετέχοντες στην ανθρωποκτονία του 25χρονου φιλάθλου.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τίποτα από όσα είχε πει τότε, δεν ισχύουν και ότι δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από την Αστυνομία ώστε να προβεί σε αυτή την κατάθεση και να επαναλάβει τους ισχυρισμούς εκείνους ενώπιον της ανακρίτριας.
Τόσο ο εισαγγελέας, όσο και ο πρόεδρος του Δικαστηρίου επεσήμαναν στον κατηγορούμενο ότι κρίνονται ανθρώπινες ζωές από τη δίκη και ότι αν είχε δεχθεί πιέσεις, θα έπρεπε να το έχει πει εγκαίρως.

Τα πήρε όλα πίσω...

Στην πλειονότητά τους, οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι που δεν διώκονται για τη δολοφονία του οπαδού, αλλά για επιμέρους αδικήματα, υποστήριξαν ότι βρίσκονταν στο σημείο των επεισοδίων μόνον γιατί προσπαθούσαν να φτάσουν στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ανάμεσα στις απολογίες ήταν και αυτή του Ν. Βασιλάτου, ενός από τους ανθρώπους που τόσο στην αστυνομία όσο και στην ανακριτική διαδικασία είχαν αναφέρει το όνομα του Β. Ρουμπέτη ως πιθανού δολοφόνου του Μιχάλη Φιλόπουλου. Χθες, πάντως, πήρε πίσω όλα όσα είχε υποστηρίξει στο παρελθόν. «Ημουν 18 χρονώ και τρομοκρατημένος. Τίποτε από αυτά που έχω καταθέσει δεν ισχύει», ανέφερε, προκαλώντας την αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας κ. Βρακατσέλλη: «Εχετε επίγνωση του τι λέτε; Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Εδώ κάποιοι παίζουν το κεφάλι τους και εσείς ελαφρά τη καρδία λέτε άλλα».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η δικαστική διαδικασία την ερχόμενη Παρασκευή καθώς τότε θα απολογηθούν οι εννέα κατηγορούμενοι που βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου