sait

sait
ΕΔΩ ΠΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SAIT;.. ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ??

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Το χρονικό του χουλιγκανισμού που φέτος φτάνει σε ανήκουστα επίπεδα



Η αιώνια διαμάχη μεταξύ των οργανωμένων συνδέσμων αθλητικών συλλόγων δεν φαίνεται πως θα κοπάσει ποτέ. Αντιθέτως, δείχνει να κορυφώνεται ολοένα και περισσότερο με τα θύματα να αυξάνονται και το «παιχνίδι» να σοβαρεύει επικίνδυνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χθεσινή συμπλοκή που έλαβε χώρα στα Πετράλωνα όπου περίπου 100 ταραξίες με διακριτικά του Ολυμπιακού φέρονται να επιτέθηκαν στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε ρήξη χρησιμοποιώντας πέτρες, ξύλα, μολότοφ και μαχαίρια και έσπειραν τρόμο στην περιοχή. Τρεις άνθρωποι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι και μόνο τρεις από τους τουλάχιστον 100 που συμμετείχαν στα επεισόδια προσήχθησαν στην αστυνομία. Το χθεσινό περιστατικό φυσικά δεν είναι μεμονωμένο, έχουν προηγηθεί πολλά αντίστοιχα και με χειρότερες προεκτάσεις από αυτό. Διαβάστε το φετινό χρονικό της οπαδικής βίας:
13 Αυγούστου: Άγνωστοι τοποθετούν τα ξημερώματα εκρηκτικό μηχανισμό σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στην οδό Αχαρνών. Η έκρηξη προκάλεσε μικρής έκτασης πυρκαγιά και μεγάλες φθορές στην είσοδο του συνδέσμου.

 14 Ιουλίου: Άλλος ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στην πλατεία του Αγ. Νικολάου στα Πατήσια.

 30 Ιουνίου: Οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού πραγματοποιούν επίθεση στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην οδό Δροσοπούλου της Κυψέλης. Οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια προκαλώντας ζημιές στο κτίριο αλλά και στα γύρω παρκαρισμένα ΙΧ. Λίγες ώρες μετά, οι οπαδοί του Ολυμπιακού αντεπιτίθενται στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στην οδό Παναγιωταρά στου Γκύζη. Τραγικός απολογισμός, δύο μαχαιρωμένοι άνθρωποι, ένας εξ’ αυτών με σοβαρό τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

16 Μαΐου: Δύο 29χρονοι κι ένας 40χρονος συλλαμβάνονται μετά από έρευνα της αστυνομίας στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού. Η αιτία ήταν ότι οι οπαδοί είχαν μετατρέψει το κτίριο σε αποθήκη όπλων. Συγκεκριμένα, μέσα στο κτίριο βρέθηκαν: -τέσσερις (4) εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ), αποτελούμενοι από πλαστικές φιάλες νερού με βενζίνη και πάνω σε αυτές ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία μεγάλες κροτίδες κινεζικής κατασκευής -1 σωστικό καπνογόνο -1 σφυρί θραύσης υαλοπινάκων -1 σφυρί-βαριοπούλα -1 λοστός σιδερένιος -1 μαχαίρι με λάμα μήκους 20 εκ. -1 αυτοσχέδιο πιστόλι-στυλό εκτοξεύσεως φωτοβολίδων -1 πλαστικό μπιτόνι 4 λίτρων με βενζίνη -1 πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ και -1 αυτοσχέδιο χωνί το οποίο χρησιμοποιήθηκε για το γέμισμα των φιαλών με βενζίνη.
 6 Μαΐου: Μετά από λεκτική συμπλοκή μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Κόρινθο, οι οπαδοί δίνουν ένα από τα «ραντεβού θανάτου» έξω από το κτίριο. Εκεί, οι οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν τους «αντιπάλους» τους με καλάσνικοφ στα χέρια! Για άλλη μια φορά δεν θρηνήσαμε θύματα από θαύμα. Δώδεκα ριπές καλάσνικοφ είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο οπαδών του Παναθηναϊκού.

27 Απριλίου: Ισχυρή έκρηξη στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στον Πύργο προκαλεί σοβαρές υλικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Πρόκειται για τη συνέχεια μιας διαμάχης με διάρκεια κατά της οποίας, «πράσινοι» οπαδοί ανατινάζουν συνδέσμους του Ολυμπιακού σε όλη την Πελοπόννησο.

19 Φεβρουαρίου: Ύστερα από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην οδό Δεληγιώργη στο Μεταξουργείο προκαλείται περιορισμένης έκτασης πυργκαγιά.

 18 Φεβρουαρίου: Πυρκαγιά προκλήθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του συνδέσμου του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Αιτία ήταν η ρίψη μολότοφ. Ευτυχώς η κατάσταση ήρθε υπό έλεγχο μετά από την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.

18 Ιανουαρίου: Κάτοικοι του Περιστερίου αναγκάζονται να δώσουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, όπου βρίσκεται ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού. Από την καταστροφή δεν γλίτωσε ένα ΙΧ.

 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 επεισόδια σημειώθηκαν στα Πετράλωνα, ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού, με συνέπεια να τραυματιστούν τρία άτομα και να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Περίπου εκατό άτομα, (η Αστυνομία εκτιμά ότι ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού) έφτασαν με μηχανάκια στα Πετράλωνα και επιτέθηκαν στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στην οδό Κυριαδών. Οι δράστες επιτέθηκαν με λοστούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Εσπασαν την τζαμαρία του συνδέσμου στη συνέχεια συνεπλάκησαν με οπαδούς του Παναθηναικού. Τρία άτομα τραυματίστηκαν από αιχμηρό αντικείμενο και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 Φονική συμπλοκή οπαδών- ένας νεκρός, 2 τραυματίες!Στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Περίπου 30 άτομα συνεπλάκησαν με τραγικά αποτελέσματα Ένας νεαρός Ηρακλειώτης νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός συμπλοκής μεταξύ οπαδών που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και ένας 21χρονος χτύπηθηκε θανάσιμα από μαχαίρι στη δεξιά κοιλία και τον αριστερό θώρακα, ενώ όταν διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, στις 03.55 ήταν ήδη νεκρός Δύο ακόμα νέοι μεταφέρθηκαν με τραύματα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. .

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 Μαχαίρωσαν αστυνομικούς στην Πεύκη
Επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων δέχτηκαν δύο αστυνομικοί στην Πεύκη. Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε ιδιωτική μοτοσυκλέτα και ήταν εκτός υπηρεσίας, επέστρεφαν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στο Γ. Καραϊσκάκης, φορώντας κασκόλ της ομάδας. Όταν έφτασαν στην Πεύκη, περίπου 20 άτομα τους επιτέθηκαν και τους ξυλοκόπησαν, μαχαιρώνοντας μάλιστα τον έναν εκ των δύο Ειδικών Φρουρών. Οι δράστες φεύγοντας άρπαξαν και τη μοτοσυκλέτα, ιδιοκτησίας του ενός αστυνομικού. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, με πιο πιθανό τις οπαδικές διαφορές

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Σοβαρά επεισόδια στο Μαρκόπουλο και διακοπή αγώνα βόλεϊ γυναικών

Πρωτοφανούς έκτασης επεισόδια, για αγώνα βόλεϊ γυναικών, σημειώθηκαν το βράδυ στο κλειστό του Μαρκοπούλου που είχαν ως συνέπεια την οριστική διακοπή της αναμέτρησης Μαρκόπουλου-Παναθηναϊκός για την Α1 γυναικών. Όλα ξεκίνησαν σχεδόν με την έναρξη και ενώ το σκορ στο πρώτο σετ ήταν 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Σ' εκείνο το σημείο μια ομάδα νεαρών χωρίς διακριτικά εισέβαλε στο παρκέ πετώντας πέτρες, ξύλα και γενικώς ότι είχαν μαζί τους.

 Επικράτησαν συνθήκες κόλασης αλλά και πανικού, καθώς έπεφταν βροχή οι κροτίδες, οι πέτρες και τα καδρόνια και απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων προσπάθησαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο, στο οποίο πρέπει να τονιστεί δεν υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, γεγονός που επέτρεψε τη σύρραξη να γενικευτεί. Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κατέφυγαν στη ρίψη δακρυγόνων ενώ στο γήπεδο υπήρχαν και περίπου 250 μικρά παιδιά από τις ακαδημίες του Μαρκοπούλου. Όταν εκκενώθηκε το γήπεδο, το ξύλο συνεχίστηκε με τα ΜΑΤ συνεχίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Το παιχνίδι διακόπηκε, καθώς στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα. Εκτός των άλλων η ατμόσφαιρα από τα βεγγαλικά και τα δακρυγόνα ήταν αποπνικτική.

Οι αθλήτριες των δύο ομάδων αποχώρησαν από το γήπεδο δίχως να φορούν διακριτικά υπό το φόβο νέων επεισοδίων. Η ελληνική ομοσπονδία (ΕΟΠΕ) θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης καταδίκασε τα επεισόδια. Η γραπτή δήλωση του κ.Μαυρομάτη αναφέρει τα παρακατω:

"Εκφράζω τη θλίψη μου για τα συμβάντα στον αγώνα Μαρκόπουλο - Παναθηναϊκός τα οποία όπως όλα δείχνουν προκλήθηκαν από άτομα που δεν έχουν σχέση με το άθλημα του βόλεϊ. Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, πρέπει να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση όλων των δυνάμεων του αθλήματος προκειμένου να το προστατεύσουμε από ξένα προς σε αυτό φαινόμενα βίας".

Κοινώς, μία ακομα μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού..


28 Νοεμβριος 2011 Επεισόδια με μαχαιρωμένο στην Κυψέλη

Επίθεση αγνώστων έγινε σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Κυψέλη με ένα τραυματία να δέχεται μαχαιριάΠερίπου 40 άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια επιτέθηκαν με μολότοφ σε γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού στην Κυψέλη.

Οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από τα γραφεία, στη γωνία Ανάφης και Δροσοπούλου
με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έριξαν στα γραφεία δύο μολότοφ, προκαλώντας πυρκαγιά αλλά και ζημιές
σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σύνδεσμο,
Λίγα μέτρα πιο μακριά όμως οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν αναφορές για συμπλοκές που έγιναν, στις οποίες μάλιστα τραυματίστηκε και ένα άτομο από μαχαίρι.

13/ΙΟΥΝΙΟΥ/2012Ι σχυρότατο χτύπημα στον χουλιγκανισμό εκτιμάται ότι επέφεραν οι διωκτικές αρχές με τη σύλληψη 34 ατόμων-οπαδών του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται για συμμετοχή σε διάφορα κρούσματα οπαδικής βίας που εκδηλώθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία αναζητά επιπλέον 57 ομοϊδεάτες τους που φέρονται να «πρωταγωνίστησαν» στα επεισόδια, και άλλα 81 άτομα που κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι διωκτικές αρχές αναφέρονται σε εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε και εκτελούσε τις επιθέσεις της σε βάρος οπαδών αντίπαλων ομάδων, γραφείων συνδέσμων άλλων σωματείων και αστυνομικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι τέσσερα άτομα που φέρονται ότι είχαν «ηγετικό ρόλο», καθώς, ήταν αυτοί που επέλεγαν τους «στόχους» και σχεδίαζαν τα «χτυπήματα».

Οι τέσσερις αποκαλούμενοι ως«αρχηγοί» ήταν επικεφαλής γραφείων συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ, ενώ εκτεταμένη ήταν, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μεταξύ των μελών των συνδέσμων.

Ρόπαλα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μετά από συλλήψεις 34 ατόμων για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η παρουσίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

O διευθυντής ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, τοποθετήθηκε για την υπόθεση λέγοντας τα εξής:

"Χθες τις πρώτες πρωινές ώρας έγινε επιχείρηση 190 αστυνομικών της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σ.σ. με την συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας). Συνελήφθησαν 34 άτομα γιατί τουλάχιστον από το έτος 2010, είτε ως επικεφαλής συνδέσμων είτε ως μέλη είχαν στόχο να διενεργούν επιθέσεις κατά προσώπων και γραφεία συνδέσμων άλλων ομάδων καθώς και διακίνηση ναρκωτικών κυρίως μεταξύ των μελών των συνδέσμων. Η έρευνα ξεκίνησε από τις 11 Νοεμβρίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για "εγκληματική οργάνωση" και για τις κατά περίσταση κατηγορίες της:"απόπειρας ανθρωποκτονίας","ληστείας","βαριάς σωματικής βλάβης","εμπρησμού","παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες",παραβάσεις του νόμου "περί όπλων" και του νόμου "περί ναρκωτικών"......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου